back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι «Κυριακές στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων» με ένα κλικ

Διαβάστε επίσης

Industrial Gas Museum goes digital!

Οι Κυριακές στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Technopolis City of Athens, ο αγαπημένος θεσμός που επέστρεψε δυναμικά τον Μάρτιο του 2020 από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/Industrial Gas Museum, ανανεώνουν το ραντεβού τους με το κοινό, οικογένειες με παιδιά από 4 έως 11 ετών, αυτή τη φορά μέσα από μία σειρά συναρπαστικών δράσεων, όπως εικαστικά εργαστήρια, δημιουργικές κάρτες, κουίζ κ.ά., στα οποία έχουν όλοι πρόσβαση μέσω διαδικτύου! Οι Κυριακές στην Τεχνόπολη έρχονται σπίτι σου λοιπόν με ένα κλικ!

Κυριακή 12 Απριλίου: Athens for all

Η Κυριακή 12 Απριλίου έρχεται στο σπίτι με θέμα «Athens for all» και είναι αφιερωμένη στην πόλη της Αθήνας για δύο σημαντικούς λόγους: το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου επιθυμεί έτσι να τιμήσει την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων που γιορτάζεται κάθε χρόνο τη 18η Απριλίου, αλλά και να μνημονεύσει το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Το παιδί, η πόλη και τα μνημείαπου φέτος κλείνει 4 χρόνια δραστηριότητας και έχει αναδείξει τα μνημεία και τα τοπόσημα της πόλης μέσα από τα μάτια των μαθητών του δήμου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η 18η Απριλίου 2020, όπως και κάθε χρόνο, έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών (International Day for Monuments and Sites). Η επέτειος αυτή έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται σ’ όλο τον κόσμο κάθε μορφής εκδηλώσεις, με τις οποίες επιδιώκεται όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Δράσεις μέσω διαδικτύου

Μέσα από συναρπαστικές online δράσεις που έχει σχεδιάσει και προτείνει η έμπειρη ομάδα του Μουσείου, γονείς και παιδιά από 4- 11 ετών έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο την πόλη τους, τα σημαντικά μνημεία της, τη γειτονιά τους και βέβαια την Τεχνόπολη που σήμερα στεγάζεται στους χώρους ενός παλιού εργοστασίου φωταερίου που αποτελεί ένα σπάνιο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς.

Πώς θα γίνει αυτό; Μέσα από απίθανα εικαστικά παιχνίδια, δημιουργικές κάρτες, χρώματα και φωτογραφίες αλλά και ένα… Αθηνόμετρο που θα δείξει πόσο καλά γνωρίζουμε την πολη μας μεσω κουίζ! Ακόμη, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια σύντομη online βόλτα στο Μουσείο και να παρακολουθήσουν μια βραβευμένη θεατρική παράσταση για παιδιά – πού αλλού; – στο σπίτι!

Συμμετοχή

Για να συμμετάσχετε κι εσείς στις δράσεις που προτείνουν οι «Κυριακές στην Τεχνόπολη» μέσω διαδικτύου, δεν έχετε παρά να μπείτε στο επίσημο site του ΒΜΦ κάνοντας κλικ στο www.gasmuseum.gr την Κυριακή 12 Απριλίου στις 11.00, όταν και θα γίνουν online διαθέσιμες οι δράσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα