back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Eλεύθερη πρόσβαση σε ντοκιμαντέρ προσφέρουν το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ και το διαδικτυακό περιοδικό JAF

Διαβάστε επίσης

Μία μεγάλη συλλογή ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνεται στη σελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (IDFA) και προσφέρει τη δυνατότητα εξερεύνησης μιας μεγάλης ποικιλίας θεματικών. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ακόμα περισσότερες από 500 ταινίες, με χαμηλό αντίτιμο. Παράλληλα, έχουμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου μέσα από το τελευταίο τεύχος του διαδικτυακού περιοδικού JAF.

Με ένα μήνυμα αλληλεγγύης το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ και οι διοργανωτές του, δείχνουν την έμπρακτη υποστήριξή τους στον κόσμο, δίνοντας πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό ταινιών από το αρχείο του φεστιβάλ.

Συλλογή δωρεάν ταινιών

Μια συλλογή από φιλμ του IDFA είναι διαθέσιμη διαδικτυακά τα τελευταία χρόνια και είναι η κατάλληλη περίοδος να το εκμεταλλευτούμε. 300 ντοκιμαντέρ για όσους βρίσκονται στην Ολλανδία και 200, προσβάσιμα από οπουδήποτε στον κόσμο. Τα ντοκιμαντέρ, που έχουν παραχθεί μεταξύ 1988 και 2019, είναι μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους και αγγίζουν ποικίλα θέματα. Η ιστοσελίδα μας δίνει τη δυνατότητα να ψάξουμε στον κατάλογό της με βάση το θέμα, τη χώρα παραγωγής, το τμήμα του φεστιβάλ, το μήκος ή την έκδοση του φιλμ. Μπορείτε να τα βρείτε, εδώ.

Συλλογή ταινιών με μικρό αντίτιμο

Περισσότερα από 500 φιλμ και πρότζεκτ είναι επίσης διαθέσιμα με μικρό κόστος. Τα έσοδα, όπως μας ενημερώνει το φεστιβάλ μοιράζονται απευθείας στον κινηματογραφιστή, τον διανομέα και τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων. Το IDFA συγκεντρώνει σε αυτή τη συλλογή της ιστοσελίδας του, φιλμ από προηγούμενες χρονιές.

 

Το JAF (διαδικτυακό περιοδικό για ταινίες ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος) αφιερώνει το πιο πρόσφατο τεύχος του, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019, στο EthnoFest (Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας) και το θεματικό αφιέρωμα της 9ης έκδοσής του «Κρίσιμες Συναντήσεις: Η Ευρωπαϊκή Προσφυγική Κρίση. Το αφιέρωμα περιελάμβανε μια επιλογή εθνογραφικών ταινιών με θέμα την προσφυγική κρίση των τελευταίων ετών και τον τρόπο που αυτή αναπαρίσταται, υπό την επιμέλεια των ανθρωπολόγων Κατερίνας Ροζάκου και Ιφιγένειας Αναστασιάδη.

Το διαδικτυακό περιοδικό μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε 8 ντοκιμαντέρ, μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους, εδώ.

«Shukri, A new life» της Rosa Rossella Schillaci
«Document: Hoyerswerda | Frontex» του Thomas Kaske
«It was Tomorrow» της Alexandra Maria D’Onofrio
«Quiet Life» των Tasos Giapoutzis, Marios Kleftakis
«Unimaginable Dreams» των Marzia Jamili, Brittany Nugent, Dove Barbanel
«When You Are In The Sea: where can you hide?» των Jack Jones, Ann-Kathrine Kvaernoe
«Underground: A filmic exploration of “migrant illegality” in Copenhagen» της Julie Høj Thomsen
«A Camp is a Wall in a Forest» των Anna Knappe, Amir Jan

Νάνσυ Αγγελοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα