back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΓΣΕΕ: Φαινόμενα Κερδοσκοπίας Από Μερίδα Επιχειρηματιών Στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Με Πρόσχημα Την Κρίση, Λόγω Κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Φαινόμενα κερδοσκοπίας από μερίδα επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση, σε βάρος των εργαζομένων σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών, τον γονέων αλλά και των δημόσιων ταμείων, με πρόσχημα την κρίση λόγω πανδημίας, καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία, ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, επισημαίνοντας ότι:

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στο χώρο των φροντιστηρίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των κέντρων ξένων γλωσσών.

Σημαντικός αριθμός εργοδοτών -εικονικά θέτει τις εκπαιδευτικές μονάδες και τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών σε αναστολή- υποχρεώνει τους εργαζόμενους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε εξ αποστάσεως διδασκαλία. Με τον τρόπο αυτό οι συγκεκριμένοι εργοδότες, ενώ απαιτούν τα δίδακτρα από τους γονείς, δεν θα καταβάλλουν επί δύο και πλέον μήνες μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τα ευεργετήματα των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Σε μικρό τμήμα ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, εκπαιδευτικοί με διοριστήριο του Υπουργείου Παιδείας, των οποίων η εργασιακή σχέση αναστέλλεται μόνο από την πολιτεία, υποχρεώνονται να υπαχθούν στο μηχανισμό στήριξης εργαζόμενων. Όμως, οι ιδιωτικοί λειτουργοί της εκπαίδευσης κατά το Σύνταγμα έχουν ισότιμο μισθολογικό καθεστώς με τους συναδέλφους του δημόσιου τομέα και οι εργασιακές τους σχέσεις, κατά την πάγια νομολογία, επιτηρούνται από το κράτος για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών που δουλεύουν σε πλέον της μιας μονάδας (συνήθως για λιγότερες από 5 ώρες) δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα αν έστω και μία επιχείρηση είναι ενεργή.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα