back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

To ημερολόγιο πληρωμών – αιτήσεων – αδειών ειδικού σκοπού

Διαβάστε επίσης

Έως τις 24 Απριλίου, παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η οποία έληγε την Παρασκευή, με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Την ίδια ώρα, στις 347.000 ανέρχονται οι αιτήσεις από εργαζόμενους για την χορήγηση της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις που έχουν καταγραφεί στην αντίστοιχη πλατφόρμα έχουν αγγίξει τις 494.000

Μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ (aade.gr) υποβάλλουν από την Τρίτη τις αιτήσεις τους περίπου 750.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων –ανεξαρτήτως νομικής μορφής- που απασχολούν έως και 5 άτομα προσωπικό προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, το επίδομα συνολικού ποσού ύψους 800 ευρώ.

Οι πληρωμές, θα γίνουν από τις 15 Απριλίου έως και τις 7 Μαϊου.

Η αρχή, από τις 15 του μηνός δηλαδή, θα γίνει με την καταβολή των 800 ευρώ στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, οι οποίες διέκοψαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή.
Στις 25, 26 και 27 Απριλίου, την ειδική αποζημίωση θα λάβει το προσωπικό των επιχειρήσεων που επλήγησαν.

Οι πληρωμές, θα συνεχιστούν σταδιακά έως 7 Μαίου για τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Την Πέμπτη, 9 Απριλίου, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για περισσότερους από 180.000 επιστήμονες (δικηγόρους,μηχανικούς, λογιστές, γιατρούς, συμβολαιογράφους, εκπαιδευτικούς και ερευνητές), ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με αποζημίωση 600 ευρώ και η προθεσμία λήγει στις 20 Απριλίου.

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές Φεβρουαρίου των μη μισθωτών.

Το χρονικό περιθώριο για την εμπρόθεσμη καταβολή τους εκπνέει την Παρασκευή, 10 του μηνός.
Όσοι από τους 1.213.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες επιλέξουν την εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών, θα τύχουν έκπτωσης 25%, σύμφωνα με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να κανουν χρήση της χρονικής μετάθεσης της πληρωμής έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Από την Παρασκευή 24 Απριλίου- θα καταβληθούν σταδιακά οι συντάξεις Μαϊου, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο συνωστισμός των δικαιούχων στα τραπεζικά καταστήματα και τα ΑΤΜ.

Aναλυτικότερα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό:

Στις 24 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες

Στις 27 Απριλίου θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων του Δημοσίου, ενώ θα καταβληθούν προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Στις 29 Απριλίου θα λάβουν την σύνταξη τους οι δικαιούχοι του ΙΚΑ και του ΝΑΤ

Στις 30 Απριλίου, θα δοθούν οι συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και τα προνοιακά επιδόματα, ενώ

στις 5 Μαΐου θα πιστωθούν οι επικουρικές συντάξεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα