back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επανασύνδεση του ρεύματος στη ΒΙΟ.ΜΕ ζητούν εργαζόμενοι και πολίτες

Διαβάστε επίσης

Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στη ΒΙΟ.ΜΕ ζητούν οι  εργαζόμενοι στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο, μετά την αιφνίδια  διακοπή της ηλεκτροδότησής του, από την ΔΕΗ.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών με αίτημα την επανασύνδεση του ρεύματος. ‘Εχουν συγκεντρωθεί ήδη 9.590 υπογραφές πολιτών.

«Να μπει το ρολόι στο όνομά μας και να πληρώνουμε την κατανάλωση»

«Τα ξημερώματα της Δευτέρας 30 Μαρτίου 2020 και υπό την παρουσία δυνάμεων, των ΜΑΤ, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ ενώ είμαστε σε διαδικασίες με το Υπουργείο Εργασίας για τη πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. Κι ενώ γνωρίζουν ότι παράγουμε προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, τα οποία είναι πρώτης ανάγκης για την κοινωνία, ιδίως αυτήν την περίοδο», λέει στον Αθήνα 9.84, ο Μάκης Αναγνώστου, εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. «Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να μας κόψουν το ρεύμα το ίδιο επιχειρήθηκε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Από το 2012 προτείναμε ξανά και ξανά να μπει το ρολόι στο όνομά μας και να πληρώνουμε την κατανάλωση. Δεν πρόκειται να πληρώσουμε τα χρέη του πρώην εργοδότη μας εμείς. Ας τα πάρουν από εκείνον».

«Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με το υπουργείο Ενέργειας για να βρεθεί μια λύση. Προς το παρόν συνεχίζουμε την λειτουργία του εργοστασίου, με γεννήτριες» συμπληρώνει ο κ. Αναγνώστου εκφράζοντας την εκτίμηση πως πρόκειται για μια «στοχευμένη πολιτική κίνηση».

Η ΒΙΟ.ΜΕ

Να υπενθυμίσουμε ότι το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ στη Θεσσαλονίκη εδώ και 7 χρόνια, μετά την πτώχευση της «Φίλκεραμ-Johnson Α.Ε., όπου ανήκε, λειτουργεί συνεταιριστικά από τους ίδιους τους εργαζόμενους και παράγει διάφορα είδη σαπουνιών και υγρά καθαρισμού. Πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα εργατικής αυτοδιαχείρισης βιομηχανικής μονάδας στην Ελλάδα, το οποίο έχει λάβει σημαντική υποστήριξη από διάφορους φορείς και προσωπικότητες.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΒΙΟ.ΜΕ όπου γίνονται παραγγελίες προϊόντων συνεχίζει τη λειτουργία του.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα