back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινηματογράφος στο σπίτι: Δύο διαδικτυακές πλατφόρμες αναδεικνύουν το ανεξάρτητο, το arthouse και το βαλκανικό σινεμά.

Διαβάστε επίσης

Νέες πλατφόρμες δίνουν πρόσβαση σε πλήθος ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους. Το Cinobo και το Cinesquare, με τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο, παρέχουν τη δυνατότητα εξερεύνησης του υλικού που προσφέρουν. Aφιερώματα, βραβευμένες ταινίες, ανεξάρτητος κινηματογράφος και ταινίες για παιδιά, δίνουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για όλες και όλους.

Cinobo (Cinema No Borders)

Η νέα ελληνική πλατφόρμα streaming, όπου το σινεμά δεν έχει όρια, ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Στο Cinobo, βρίσκουμε ένα κατάλογο επιλεγμένων ταινιών ανεξάρτητου κινηματογράφου από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, θεματικά αφιερώματα, φεστιβαλικά διαμάντια, ταινίες του βαλκανικού κινηματογράφου, κλασικές ταινίες και πρεμιέρες.

Η πλατφόρμα προσφέρει 14 ημέρες δωρεάν δοκιμής για να εξερευνήσουμε όλη την ταινιοθήκη της, χωρίς καμία χρέωση ή δέσμευση, σε όλες τις συσκευές ακόμα και εκτός σύνδεσης.

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε διαδικτυακά τους υποψηφίους για τα φετινά Βραβεία Ίρις, ενώ με τον ίδιο τρόπο αναμένεται και η ανάδειξη των νικητών στις 14 Απριλίου. Στη νέα πλατφόρμα, ενόψει της στέψης των φετινών νικητών, μπορούμε να βρούμε ταινίες που έχουν λάβει το βραβείο Ίρις Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας -από τον «Κυνόδοντα» μέχρι σήμερα.

 

Cinesquare

H βαλκανική πλατφόρμα VoD, Cinesquare, που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στο διαδίκτυο, δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε video on demand, εστιάζοντας στην κινηματογραφική παραγωγή των Βαλκανίων και του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού κινηματογράφου γενικότερα.

Για τις ειδικές ανάγκες της περιόδου παραμονής στο σπίτι, η πλατφόρμα έχει δημιουργήσει μία ξεχωριστή κατηγορία, το #StayHome, παρέχοντας μεγάλο αριθμό ταινιών – πάνω από 200 ταινίες – για μικρούς και μεγάλους, δωρεάν κάνοντας εγγραφή στον ιστότοπο.

Το Cinesquare, έχει δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών χωρίς χρέωση, διάστημα στο οποίο μπορούμε να εξερευνήσουμε τις κατηγορίες της (παιδικό τμήμα, συλλογές, animation, βαλκανικές ταινίες, μουσικές ταινίες και ντοκιμαντέρ).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα