back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέρκελ: “Οι εξελίξεις θα είναι καλές για τη Γερμανία, μόνο εάν είναι καλές για την Ευρώπη συνολικά”

Διαβάστε επίσης

“H EE βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη δοκιμασία από ιδρύσεώς της. Δοκιμασία που αφορά εξίσου όλα τα κράτη-μέλη”, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην πανδημία του κορονοϊού, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του ομοσπονδιακού υπουργικού συμβουλίου.

“Γι΄ αυτό είναι προς το συμφέρον όλων η Ευρώπη εν συνόλω να βγει από αυτή την κρίση”, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, συμπληρώνοντας ότι “οι εξελίξεις θα είναι καλές για τη χώρα της, μόνο εάν είναι καλές για την Ευρώπη συνολικά”.

Ως μέσο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας η κ. Μέρκελ ανέφερε τον ESM, λέγοντας: “Δεδομένου ότι η πανδημία του κορονοϊού είναι αντίστοιχη με μία φυσική καταστροφή, η ΕΕ μπορεί να χορηγήσει περαιτέρω δάνεια. 100 δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται ήδη γι’ αυτό το σκοπό”.

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα, είπε: “Ένα πρόγραμμα τόνωσης, ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης θα είναι απαραίτητο μετά το πέρας της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Γερμανία είναι διατεθειμένη να συνδράμει στον βαθμό που της αναλογεί. Η προστασία του περιβάλλοντος και η ψηφιοποίηση είναι οι τομείς στους οποίους θα πρέπει να δώσουμε έμφαση, αφού, φυσικά, ξεπεράσουμε πρώτα την υγειονομική κρίση”.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων που έχουν ληφθεί στη Γερμανία για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού, η καγκελάριος δήλωσε: “Θα ήμασταν μία κακή κυβέρνηση, εάν σήμερα δίναμε συγκεκριμένη ημερομηνία”.

Τέλος, αποφασίστηκε όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν στη Γερμανία από το εξωτερικό να παραμένουν για 14 ημέρες σε εθελοντική καραντίνα, ακόμη και εάν δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα