back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ορχήστρες και χορωδίες ενώνουν τις δυνάμεις τους από το σπίτι και παίζουν μουσική για όλους εμάς

Διαβάστε επίσης

Τα μέλη μουσικών συνόλων σε αρκετά μέρη του κόσμου, συνεχίζουν να παίζουν ακόμα και από το σπίτι εκτελώντας σημαντικά έργα και καταγράφοντας τα με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων τους. Τα βίντεο φτάνουν σε κάθε σπίτι, μέσω διαδικτύου, δηλώνοντας την πρόθεση των μουσικών να σταθούν δίπλα σε όλους και σε αυτή τη συνθήκη.

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Εντός συνόρων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων στηρίζει την εκστρατεία #Μένουμε Σπίτι και φέρνει στις οθόνες μας την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, τα μέλη της οποίας μένουν σπίτι, δουλεύουν στο σπίτι και μας ταξιδεύουν στην «Αθήνα». Το αισιόδοξο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, πρωτοκυκλοφόρησε στο soundtrack του ντοκιμαντέρ “Ελλάς η χώρα των ονείρων” 1961.

ThesSingers

40 καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις και τραγούδησαν το «Σχήμα Λόγου» των Αντώνη Βαρδή και Κώστα Τριπολίτη.

Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας

Στο εξωτερικό, μετά τη Φιλαρμονική του Ρότερνταμ και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Τορόντο, η Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας (Orchestre National de France) παίζει το Bolero του Ραβέλ με 51 μουσικούς από το σπίτι. Αρχικά τα μέλη της ορχήστρας μας συστήνονται και στη συνέχεια τους βλέπουμε ανά τρεις, ανά τέσσερις και ανά έξι, μέχρι να γεμίσει η οθόνη και με τους 51 μουσικούς.

Χορωδία Fabrizio Vestri

Στην Ιταλία, μέλη χορωδιών συναντήθηκαν διαδικτυακά για να ερμηνεύσουν το τραγούδι του Leonard Cohen, «Hallelujah». Eμπνευστής της ιδέας ο ενορχηστρωτής και συνθέτης Fabrizio Vestri.

Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας – Bolero (Maurice Ravel)

Φιλαρμονική του Ρότερνταμ – Ωδή στη Χαρά (Λούντβιχ βαν Μπετόβεν)

Εικονική χορωδία του Fabrizio Vestri – Hallelujah (Leonard Cohen)

 

Νάνσυ Αγγελοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα