back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στ. Πέτσας: «Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας»

Διαβάστε επίσης

Χαραμάδα αισιοδοξίας από τον επόμενο μήνα εάν τηρηθούν και τις επόμενες εβδομάδες αυστηρά τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι «μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, είναι στο χέρι μας τον Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας».

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι «με τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που έχουμε πάρει, φρενάραμε τον ιό», επανέλαβε ωστόσο ότι «ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε περισσότερους ελέγχους στις περιοχές που υπήρξε αυξημένη παραβατικότητα, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών οι Εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα. Εξέφρασε όμως προβληματισμό για φαινόμενα όπως αυτά που παρατηρήθηκαν στην Αγία Βαρβάρα και στην Αγία Τριάδα της Πάτρας, λέγοντας ότι «δεν έχουν καμία σχέση με τους πιστούς, αλλά με φανατικούς».

Όσον αφορά την οικονομία, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα αναπτύξει, μέχρι το καλοκαίρι ένα συνολικό πακέτο 24 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή περίπου 13% του ΑΕΠ του 2019.

Όπως είπε, το δημοσιονομικό δίχτυ προστασίας της οικονομίας θα είναι ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, ενώ θα θέσει σε κίνηση και έναν μοχλό ρευστότητας περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε η υγειονομική κρίση να αφήσει όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία.

Ερωτηθείς πάντως για το πακέτο 30 δισ. που αναμένεται να προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε πως εάν μιλά κάποιος για 30 δισ. μόνο δημοσιονομικών μέτρων και όχι συνολικά και για ρευστότητα, τότε μιλάμε για πολύ μεγάλο ποσό που θα δημιουργήσει προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά το Σύστημα Υγείας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι ΜΕΘ έχουν αυξηθεί από 565 που ήταν πριν από δυόμιση μήνες, σε 910, ενώ έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού και 2.312 εξ’ αυτών έχουν ήδη προσληφθεί.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα