back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αποκαλύψεις για δωροδοκία στελεχών της FIFA για τα Μουντιάλ της Ρωσίας και Κατάρ

Διαβάστε επίσης

Στελέχη της FIFA δωροδοκήθηκαν για να ψηφίσουν υπέρ των υποψηφιοτήτων για τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022, που δόθηκαν σε Ρωσία και Κατάρ, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Μπρούκλιν.

Είναι η πρώτη φορά που το δικαστικό σύστημα μιας χώρας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε δωροδοκία για την ψηφοφορία των Μουντιάλ Ρωσίας και Κατάρ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τρία νέα άτομα καθώς και μια εταιρεία χρηματίστηκαν. Ο Τζακ Βάρνερ, πρώην πρόεδρος της Concacaf, έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια για να ψηφίσει για τη Ρωσία.

Εκτός από τον Τζακ Βάρνερ, που ήταν τότε αντιπρόεδρος της FIFA, το έγγραφο αποκαλύπτει επίσης και τον Ραφαέλ Σαλγέρο, πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Γουατεμάλας και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, ο οποίος δέχθηκε ένα εκατομμύριο δολάρια σε αντάλλαγμα για την υποστήριξή του στη ρωσική υποψηφιότητα στην τελική ψηφοφορία.

Στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι αρκετοί παράγοντες έλαβαν φακέλους προς εξαγορά των ψήφων τους. Αναφέρει τον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF), Ρικάρντο Τεξέιρα και τον πρώην πρόεδρο της CONMEBOL , Νίκολας Λεόζ, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 2019.

Ουδείς εκ των FIFA και Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν θέλησε να κάνει σχόλιο για τα όσα αποκαλύφθηκαν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα