back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δύο συναυλίες, ένα θεατρικό αναλόγιο και μία διάλεξη από το Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ

Διαβάστε επίσης

Τo #snfccAtHome, όπως ονομάζονται οι δυνατότητες που προσφέρει το Κέντρο Πολιτισμού διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο σπίτι, μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πρόσφατες δράσεις όπως θεατρικά αναλόγια, διαλέξεις και συναυλίες.

ΔΙΑΛΕΞΗ

Αυτήν την εβδομάδα, ερχόμαστε σε επαφή με το έργο του Πάμπλο Πικάσο μέσα από τη μαγνητοσκοπημένη διάλεξη «Ο Πικάσο πέρα από τον μύθο», της καθηγήτριας Ιστορίας της Σύγχρονης Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Αμιέν στη Γαλλία (UPJV) & Επιμελήτριας Εκθέσεων, Άντρης Μιχαήλ.

Με αφορμή τη multimedia διαδραστική εγκατάσταση «Πικάσο: Γαλάζια και ροζ περίοδος» στο ΚΠΙΣΝ, εξερευνούμε τη ζωή και το έργο του Πάμπλο Πικάσο μέσα από το κείμενο «Ο Πικάσο της γαλάζιας και ροζ περιόδου» και το σύντομο βιογραφικό του, ενώ εμβαθύνουμε στο πολύπλευρο σύμπαν του μεγάλου ζωγράφου μέσα από τη μαγνητοσκοπημένη διάλεξη με τίτλο «Ο Πικάσο πέρα από τον μύθο».

Παρακολουθήστε τη διάλεξη, εδώ.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Ο ηχογραφημένος κύκλος συναυλιών Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ μας παρουσιάζει την Τρίτη 07 Απριλίου στις 20.00 τους Stefanos Andreadis Flying Jazz Quartet οδηγώντας μας σε ηχητικά τοπία που θυμίζουν Μεσόγειο, ενώ οι Sugahspank! & The Swing Shoes feat. Irene Dimopoulou έρχονται την ίδια ώρα την Πέμπτη 09 Απριλίου με παρεΐστικη ενέργεια και όρεξη για πειραματισμό.

Η ηχογραφημένη συναυλία του Stefanos Andreadis Flying Jazz Quartet, στο πλαίσιο της σειράς Jazz Chronicles, ξεκινά την Τρίτη 7 Απριλίου στις 20.00 και η ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

Stefanos Andreadis Flying Jazz Quartet

Τον Απρίλιο του 2018, μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους, To Eternity, οι Flying Jazz του κιθαρίστα, συνθέτη και καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, Στέφανου Ανδρεάδη, μας παρέσυραν σε μια βραδιά γεμάτη τζαζ μελωδίες, στο πλαίσιο της σειράς Jazz Chronicles.

Μαζί με τον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη του, Γιώργο Κοντραφούρη, στο όργανο Hammond, τον τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και τον Βασίλη Ποδαρά στα τύμπανα, ο Ανδρεάδης οδηγεί το Flying Jazz γκρουπ σε ηχητικά τοπία που θυμίζουν Μεσόγειο. Μουσικές χτισμένες γύρω από τον ηλεκτρικό ήχο του hammond, λυρισμός, εσωτερικότητα, πρωτότυπες ιδέες με σεβασμό στην παράδοση της τζαζ και ελληνικό γεωγραφικό προσδιορισμό.

Παρακολουθήστε τη συναυλία, εδώ.

Η ηχογραφημένη συναυλία των Sugahspank! & The Swing Shoes, στο πλαίσιο της σειράς Jazz Chronicles, ξεκινά την Πέμπτη 9 Απριλίου στις 20.00 και η ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

Τον Αύγουστο του 2018, οι Sugahspank! & The Swing Shoes συνάντησαν τους παλιούς τους συνοδοιπόρους, την Ειρήνη Δημοπούλου και τον Νίκο Ζωγράφο, και μας παρουσίασαν στο ΚΠΙΣΝ μια αναδρομή στη δεκάχρονη πορεία τους.

Sugahspank! & The Swing Shoes

Οι Swing Shoes καθιερώθηκαν μετά το πρώτο τους άλμπουμ LadiesandGents…Here’sTheSwingShoes (2010), παίζοντας ένα κράμα gypsy swing και παραδοσιακής μουσικής. Πριν 10 χρόνια συνάντησαν την Sugahspank!. Μουσικά, οι αναφορές τους προέρχονται από τα blues και τα gospel, αλλά είναι φιλτραρισμένες μέσα από ανατρεπτική διάθεση, παρεΐστικη ενέργεια και όρεξη για πειραματισμό.

Παρακολουθήστε τη συναυλία, εδώ.

 

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

Στις Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, ο Νίκος Χατζόπουλος ζωντανεύει το διήγημα του πατέρα της λογοτεχνίας μυστηρίου και τρόμου Έντγκαρ Άλαν Πόε, Η Πτώση του Οίκου των Άσερ, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Κατερίνας Ευαγγελάτου, την Κυριακή 12 Απριλίου στις 19.00.

Τον Ιανουάριο του 2019, οι Παραβάσεις, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Κατερίνας Ευαγγελάτου και με την ερμηνεία του Νίκου Χατζόπουλου, ζωντάνεψαν για το κοινό του ΚΠΙΣΝ την Πτώση του Οίκου των Άσερ, το αριστούργημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε, ένα αφήγημα – σταθμό για τη Λογοτεχνία Τρόμου.

Παρακολουθήστε το Αναλόγιο στις 12 Απριλίου, 7μ.μ, εδώ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα