back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γρ. Λέων: Το πρώτο πολυδύναμο κέντρο αστεγίας από τον δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Για πρώτη φορά η Αθήνα θα αποκτήσει ένα πολυδύναμο κέντρο υποδοχής αστέγων, που θα μπορεί να προσφέρει συνολικές υπηρεσίες, δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, Γρηγόρης Λέων.

Η λειτουργία του κέντρου θα αφορά εκείνο το μέρος του πληθυσμού που δεν μπορεί να καλύψει τη βασική ανάγκη στέγασης. Μιλώντας στην εκπομπή  «Ντάμες Σπαθί» και στην Ελεωνόρα Ορφανίδου ο κ. Λέων τόνισε ότι «μέχρι σήμερα δεν είχαμε κέντρο ημέρας, ώστε να μπορούν όσοι άνθρωποι έχουν ανάγκη να λάβουν ιατρική φροντίδα, να κάνουν μπάνιο και να έχουν ένα κρεβάτι να κοιμηθούν κάποιες ώρες το βράδυ. Είχαμε μόνο ένα νοικιασμένο ξενοδοχείο», είπε ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Λέων τόνισε πως η νέα αυτή δομή θα έχει υπνωτήρια, κέντρο ημέρας και ξενώνα και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 400 ανθρώπους. Παράλληλα, εξήγησε ότι

στη δομή «θα πραγματοποιούνται τεστ για τον Cοvid-19 σε συνεργασία με τον ΕΟΔΔΥ, ενώ θα πραγματοποιούνται  από ιατρικό προσωπικό και εξειδικευμένες εξετάσεις όπως αυτές για τον HIV, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό για όλους».  Ξεκαθάρισε όμως ότι στην περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στο τεστ για τον κορονοϊό, δεν έχει προβλεφθεί χώρος απομόνωσης για τη νοσηλεία του.

Τέλος, ο κ. Λέων επεσήμανε πως πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για τον Δήμο που αποτέλεσε προτεραιότητα στο πλαίσιο της κατεύθυνσης που έδωσε και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και κυρίως των ευάλωτων ομάδων της πόλης. «Παρά την κρίση, οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν λύγισαν στην κρίση, αντιθέτως εντείναμε τους ρυθμούς και το τεστ αντοχής το διεκπεραιώνουν οι άνθρωποι του ΚΥΑΔΑ με επιτυχία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα