back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΕΕ σε αυτή την κρίση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να δείξει η ΕΕ αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη σε αυτή την κρίση, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε την Τρίτη με το οικονομικό επιτελείο ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup.

Η Ελλάδα προσέρχεται στη συνεδρίαση υποστηρίζοντας την θέση που έχει εκφράσει ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, για κοινή έκδοση ομολόγων ως έκφραση αλληλεγγύης προς τις χώρες που πλήττονται περισσότερο και σε υποστήριξη ενός κοινού ευρωπαϊκού οράματος.

Η χώρα μας υποστηρίζει επίσης την πρόταση της Κομισιόν για ένα πρόγραμμα στήριξης της εργασίας και των ανέργων καθώς και την πρόταση για ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (European Investment Bank). Όσον αφορά τον ESM η Ελλάδα θα προσέλθει στην συνεδρίαση με τη σταθερή της θέση πως μια λύση θα πρέπει να είναι κοινή και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παρούσας συγκυρίας

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Α. Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλ. Πατέλης, ο επικεφαλής του ΣΟΕ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΕuroWorking Group, Μιx. Αργυρού και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα