back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαθητές του 2ου ΓΕΛ  Μεταμόρφωσης ενισχύουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Διαβάστε επίσης

Τα παιδιά στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», ίδρυσαν και λειτουργούν μαθητικές επιχειρήσεις με τις επωνυμίες «Beesness» και «BEE’S POWER». Από αυτήν τους, την δραστηριότητα κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα ποσό που σε μορφή δωροεπιταγών το παρέδωσαν στην Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημ. Υγείας του δήμου Μεταμόρφωσης για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

BEE’S POWER

H BEE’S POWER είναι μια μαθητική,  κοινωνική  επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας, προγράμματος «Εικονική επιχείρηση»,  που διοργανώνει το Junior Achievement Greece , και του περιβαλλοντικού προγράμματος του 2ου  ΓΕΛ Μεταμόρφωσης,  και αποτελείται από 12 μαθήτριες της Α΄ Λυκείου. Παράγουν πρωτότυπες οικολογικές μονάδες μελισσοκομικών φυτών, κατάλληλες για δημόσιους χώρους και μπαλκόνια σπιτιών και γραφείων, παράλληλα με την συνδρομή γεωπονικών και μελισσοκομικών υπηρεσιών, για περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους πολίτες με στόχο την προστασία των μελισσών και γενικότερα του πλανήτη.

«Beesness»

Η μαθητική επιχείρηση «Beesness» αποτελειται απο 9 μαθητές και μαθήτριες Α’ και Β’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης.
Το προϊόν τους είναι μια καινοτόμα υπηρεσία αστικής μελισσοκομίας με αναβαθμισμένες αισθητικά ξύλινες κυψέλες για κήπους, βεράντες, ταράτσες σπιτιών και γραφείων, και υποστήριξη από έμπειρους μελισσοκόμους, για την ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα