back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαράκη: Το Υπουργείο Πολιτισμού τιμά τον συγγραφέα

Διαβάστε επίσης

Το 2020 τιμάται ο Αντώνης Σαμαράκης, όπως είχε ανακοινωθεί ήδη από τον Οκτώβριο, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αντώνη Σαμαράκη, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις στο Hellenic Centre του Λονδίνου, στο Maison de la Grèce στο Παρίσι και στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στην Αθήνα.

Οι δράσεις συνεχίζονται διαδικτυακά αυτή την περίοδο, με το Υπουργείο Πολιτισμού να παρουσιάζει, από 6 ως 13 Απρίλη, μια σειρά από ολιγόλεπτα βίντεο, με τίτλο «Μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαράκη».

Ο Αντώνης Σαμαράκης γεννημένος στην Αθήνα το 1919 ήταν ένας από τους περισσότερο μεταφρασμένους Έλληνες πεζογράφους. Θέματα από τα οποία αντλούσε την έμπνευσή του, ο ανθρωπισμός, η ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών.

Με αφορμή, τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, στη σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού στο youtube βρίσκουμε τα πρώτα από μία σειρά βίντεο με τη σύζυγό του και τους φίλους του να διαβάζουν αποσπάσματα που έχουν οι ίδιοι επιλέξει από τα έργα του.

Στο πρώτο βίντεο που αναρτήθηκε, η σύζυγός του Ελένη Σαμαράκη διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο “Ζητείται ελπίς” ενώ στο δεύτερο βίντεο η Κάτια Δανδουλάκη διαβάζει τις τελευταίες σελίδες από το μυθιστόρημά του “Το Λάθος”.

Θα ακολουθήσουν βίντεο με τον Γιώργο Μπαμπινιώτη, τον Γιάννη Ξανθούλη, την Εύη Κυριακοπούλου, τον Γιάννη Μπουτέα, τον Δημήτρη Κουρεμπανά και την υπουργό Λίνα Μενδώνη.

*Η σειρά «Μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαράκη» εντάσσεται στις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την προώθηση του λογοτεχνικού του έργου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα