back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Κεραμέως: «Υπό συζήτηση όλα τα σενάρια για τις εξετάσεις»

Διαβάστε επίσης

Όλα τα σενάρια για τη σχολική χρονιά και τις πανελλαδικές εξετάσεις βρίσκονται στο τραπέζι, σε συνάρτηση βεβαίως με τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων και του ΕΟΔΥ, επανέλαβε το βράδυ της Τρίτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδεάς εκτενώς για άλλη μία φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις σημειώνοντας και πάλι ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν οι εξετάσεις κοντά στην ημερομηνία που διεξάγονται συνήθως, ακόμη και με κάποια μείωση της ύλης. Παραδέχτηκε πάντως ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων. Η αναστολή που είναι σε ισχύ καλύπτει και τις διακοπές του Πάσχα, πράγμα που σημαίνει ότι υπό ομαλές συνθήκες τα σχολεία θα άνοιγαν στις 27 Απριλίου.

Υπό εξέταση τα σενάρια

Αναφερόμενη στα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως να μην ανοίξουν τα σχολεία ή να υπάρχει κάποιου είδους εκ περιτροπής λειτουργία, η κ. Κεραμέως είπε ότι όλα είναι υπό εξέταση, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. «Προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου» επισήμανε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι εξετάζονται συγκεκριμένα μέτρα όπως η μείωση της ύλης για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους και η επέκταση του σχολικού έτους, ενώ, όπως σημείωσε, «συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί».

Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων

Σχετικά με το ζήτημα πληρωμής των διδάκτρων κατά τους μήνες που τα (ιδιωτικά) σχολεία και τα φροντιστήρια είναι κλειστά η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η κυβέρνηση εστιάζει «στην στήριξη του κλάδου, των εργαζομένων και των οικογενειών». Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι αναμένεται κυβερνητική απόφαση για το θέμα, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι υπηρεσίες που δεν εκτελούνται δεν πρέπει να χρεώνονται. «Όπου δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψιν» επισήμανε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε: «Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους γονείς, αλλά σε συνάρτηση με το βαθμό που παρέχεται η τηλεκπαίδευση».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα