back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεδριάζει το Eurogroup για τα μέτρα στήριξης

Διαβάστε επίσης

Μέτρα της τάξης των 500 δισ. ευρώ αναμένεται να εξετάσει σήμερα το Eurogroup, σε τηλεδιάσκεψή του στις 16:00 (ώρα Ελλάδας). Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στο ρόλο του ESM.

Χθες, οι πρόεδροι του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του Eurogroup Μάριο Σεντένο συνεδρίασαν εξ αποστάσεως, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή τους ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο αλληλεγγύης στα υφιστάμενα μέσα για τη χρηματοδότηση των κρατών μελών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19 στην οικονομία.

“Ο προϋπολογισμός της ΕΕ, η Ενιαία Αγορά και τα άνευ προηγουμένου επίπεδα επενδύσεων, ιδίως πράσινων και ψηφιακών , αποτελούν μέρος της απάντησης. Την επομένη μέρα, η οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα κράτη μέλη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ταχύτερη και πιο δυνατή. Η απάντηση της ΕΕ θα βοηθήσει να τεθεί το έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε όλα τα μέλη του Eurogroup να εξετάσουν όλα τα δυνατά μέσα με επινοητικό και εποικοδομητικό τρόπο” τονίζει η ανακοίνωση.

Χρ. Σταϊκούρας: Καμία χώρα δεν είναι αρκετά ισχυρή και έτοιμη ώστε να αντεπεξέλθει μόνη της

Σήμερα το Eurogroup καλείται να λάβει αποφάσεις, συνθέτοντας τις διαφορετικές προτάσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι, αναφέρει σε άρθρο του στην Καθημερινή ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Καμία χώρα δεν είναι αρκετά ισχυρή και έτοιμη ώστε να αντεπεξέλθει μόνη της στις τεράστιες επιβαρύνσεις που γεννά η πανδημία. Απολύτως ασφαλή και μόνιμα καταφύγια δεν υπάρχουν ούτε για τα βουβάλια, ούτε για τους βατράχους. Ο εχθρός είναι κοινός, υπογραμμίζει ο υπουργός και προσθέτει: Απαιτούνται κοινές λύσεις, ουσιαστικές, τολμηρές, ανάλογες με τη σοβαρότητα της κατάστασης, απαλλαγμένες από όρους, περιορισμούς και αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα