back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ στους ναυτικούς

Διαβάστε επίσης

Στην πλατφόρμα για την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και οι ναυτικοί, αφού άνοιξε από το πρωί η ηλεκτρονική εφαρμογή «Υπεύθυνη δήλωση COVID-19», στον διαδικτυακό τόπο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ).

Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής οι ναυτιλιακές εταιρείες θα μπορούν να υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις με συνημμένους πίνακες ναυτικών, που έχουν θέσει σε αναστολή σύμβασης ή έχουν λύσει τη σύμβασή τους και δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού, με βάση το πλαίσιο που ορίζει η αντίστοιχη ΠΝΠ.

Σημειώνεται, ότι δικαιούχοι της αποζημίωσης των 800 ευρώ είναι:

➢ Ναυτολογημένοι ναυτικοί σε Ε/Γ και Ε/Γ–Ο/Γ πλοία, που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία έχουν διακόψει από 1η Μαρτίου ή πρόκειται να διακόψουν την εκτέλεση δρομολογιακών πλόων τους ή δεν έχουν εκκινήσει αυτούς στο πλαίσιο δρομολογιακών υποχρεώσεων των πλοίων τους για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και έχουν προβεί στην έκδοση ναυτολογίου. Οι συμβάσεις ναυτολόγησης των ναυτικών εφόσον δεν έχουν ορισθεί ως προσωπικό ασφαλείας (φύλαξης) επί πλοίου, αναστέλλονται.
➢ Ναυτολογημένοι ναυτικοί σε επαγγελματικά αλιευτικά πλοία ολικού μήκους 24 μέτρων και άνω, που δεν εκτελούν πλόες και έχουν παύσει αλιευτική δραστηριότητα από 1ηΜαρτίου, των οποίων οι συμβάσεις ναυτολόγησης αναστέλλονται.
➢ Απογεγραμμένοι ναυτικοί Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γπλοίων, που εκτελούν τουριστικούς πλόες, πλόες θαλασσίων ενδομεταφορών, καθώς και διεθνείς πλόες, των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης έχει λυθεί από 1/3 έως και 30/3/2020, ανεξαρτήτως αιτιολογίας εκτός των περιπτώσεων υπαιτιότητας του ναυτικού ή ασθενείας/τραυματισμού.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα