back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Αντώνης Τρίτσης» μετά από 30 χρόνια με αναπτυξιακό πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση

Διαβάστε επίσης

Αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ύψους 2,5 δισ. ευρώ ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα με την επωνυμία «Αντώνης Τρίτσης» θα προβλέπει έργα ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής πολιτικής προστασίας καθώς και ψηφιακής σύγκλισης. Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μέσα στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και δράσης κατά της επιδημίας του κορονοϊό, ενώ η υλοποίηση του θα δημιουργήσει τουλάχιστον 40.000 θέσεις εργασίας. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται κατά 1 δισ. από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ τα υπόλοιπα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στο πρόγραμμα, που έχει χρονική διάρκεια μέχρι το τέλος του 2023, εντάσσονται και τα έργα που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τους. Τα έργα αυτά για τα οποία υπήρξε στασιμότητα λόγω μη εξασφαλισμένης χρηματοδότησης ξεπερνούν τα χίλια σε όλη την Ελλάδα.

«Είναι το πρόγραμμα που θα βοηθήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας» τόνισε κατά τη διάρκεια της υπογραφής της κοινής υπουργικής απόφασης ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για την επόμενη μέρα μετά την κρίση του κορονοϊού επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο που θα παίξει ο Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ανάπτυξη της χώρας. Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αντώνη Τρίτση, καθώς αύριο συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον αδόκητο θάνατο του, υπογράμμισε την σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης που έχει προκαλέσει η επιδημία του ιού.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα