back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επικυρώθηκε από τη Βουλή, η τέταρτη ΠΝΠ με τα μέτρα

Διαβάστε επίσης

Η Ολομέλεια της Βουλής,επικύρωσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης Μαρτίου, που περιλαμβάνει τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα για την στήριξη κοινωνικών ομάδων και επιχειρήσεων,αλλά και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

Θετική ψήφο στο σχετικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την τέταρτη κατά σειρά ΠΝΠ της κυβέρνησης με μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω κορονοϊού, έδωσε η Νέα Δημοκρατία, αρνητική ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ,ενώ «παρών»δήλωσαν το Κίνημα Αλλαγής,η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης,σε σύντομη παρέμβασή του,επεσήμανε ότι δυστυχώς λόγω της κρίσης που προκαλεί ο κορονοϊός, πρόκειται να ανακοπεί η δυναμική αποκλιμάκωση της ανεργίας που έδειχναν τα στοιχεία τον Ιανουάριο και η οποία είχε ξεκινήσει από το 2013. Αναφερόμενος στα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ΠΝΠ, μίλησε για αναγκαίες αποφάσεις που ως στόχο έχουν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις.

«Για να μείνουμε όρθιοι δεν αρκούν αποσπασματικές παρεμβάσεις,αλλά χρειάζονται γενναία και ολοκληρωμένα μέτρα σαν κι αυτά που παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος,εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το πλήγμα που θα προκαλέσει στην οικονομία η κρίση στον Τουρισμό, λέγοντας ότι ένα 20 με 24% του ΑΕΠ δεν θα παραχθεί φέτος λόγω της κατάστασης στον Τουρισμό.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα