back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παραμένει ανοικτή η αγωνιστική σεζόν στην Ευρωλίγκα

Διαβάστε επίσης

Η Εκτελεστική Επιτροπή των μετόχων της Ευρωλίγκας συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη για να θέσει επί τάπητος τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού.

Βασικά θέματα συζήτησης της συνεδρίασης ήταν η δυνατότητα συνέχισης και ολοκλήρωσης της σεζόν, ανάλογα με τις εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας, οι διαπραγματεύσεις με τις ενώσεις παικτών και προπονητών για τα συμβόλαια, αλλά και η οικονομική ζημιά που έχει προκληθεί στις ομάδες.

Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

«Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μετόχων της Ευρωλίγκας μίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 9 Απριλίου, για μιλήσουν σχετικά με τον αντίκτυπο που προκάλεσε η εξάπλωση της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συμφώνησαν στις ακόλουθες αποφάσεις:

-Να συνεχιστεί μια ενιαία διαπραγμάτευση σε επίπεδο πρωταθλήματος με την Ένωση Παικτών και το Προεδρείο των Προπονητών της Ευρωλίγκας με στόχο την επίτευξη συμφωνιών και με τις δύο ενώσεις.

-Να συνεχίσουν να ασχολούνται με εναλλακτικά σενάρια που θα επιτρέψουν την επανέναρξη και ολοκλήρωση των σεζόν σε Ευρωλίγκα και EuroCup, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν κατάλληλα μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους παίκτες και όλους τους άλλους συμμετέχοντες.

-Να εργαστούν συλλογικά πάνω σε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών οικονομικών επιπτώσεων και την ανάκαμψη των ομάδων.

-Να συνεχιστεί η εκστρατεία #EUROLEAGUEUNITED για να παραμείνει η διοργάνωση όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κοινότητα κάθε ομάδας και σε όλους τους φιλάθλους μπάσκετ εν γένει.

-Να διοργανωθούν ανά τακτά διαστήματα τηλεδιασκέψεις μεταξύ των στελεχών του πρωταθλήματος και των ομάδων, ώστε να μοιράζονται πληροφορίες και στρατηγικές προσπάθειες όσον αφορά τις επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση, τη νομική κάλυψη, το μάρκετινγκ και την επικοινωνία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα