back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη Κ. Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπ. Παιδείας- Οδηγίες για ετοιμότητα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες

Διαβάστε επίσης

Tο περιεχόμενο των υπουργικών Αποφάσεων για τον περιορισμό της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων και η παράταση της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες για τυχόν επόμενα βήματα, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποτιμήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της παιδείας, μετά και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα σχολεία, τα Δημόσια ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές διαπιστώθηκε πως “η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αγκαλιάσει την τηλεκπαίδευση, κάτι που αποτυπώνεται στη μεγάλη συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στην ψηφιακή παράδοση μαθημάτων, στην ευρεία χρήση των διαδικτυακών πλατφορμών ανάρτησης εκπαιδευτικού υλικού, αλλά και στα ψηλά ποσοστά τηλεθέασης των εκπαιδευτικών τηλεοπτικών προγραμμάτων”.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε τονίσει ότι «από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου  παρακολούθησαν τα προγράμματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στην Ε.Ρ.Τ. 2  μεσοσταθμικά περισσότερα από 100.000 παιδιά ηλικιών 4-14», ενώ παρουσίασε στοιχεία για τα σχολεία, σύμφωνα με τα οποία:

“Στη σύγχρονη εκπαίδευση καταγράφηκαν περίπου 1.885.000 συμμετοχές μαθητών σε ψηφιακές τάξεις (Webex) και 71.701 εκπαιδευτικοί έχουν δημιουργήσει την προσωπική ψηφιακή τους τάξη, ενώ είχαν δημιουργηθεί 113.974 ψηφιακές τάξεις.

Στην ασύγχρονη εκπαίδευση, περισσότεροι από 913.000 μαθητές και 166.000 εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Στα δημόσια Ι.Ε.Κ., το 84% των μαθημάτων που διενεργούνταν διά ζώσης είναι ήδη ενταγμένα στην ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ενώ το  86% των εκπαιδευτών και το 89% των καταρτιζόμενων  έχουν κωδικούς πρόσβασης σε ασύγχρονη εκπαίδευση.

Στα Πανεπιστήμια, το 96,35% των μαθημάτων παραδίδονται μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης”.

   Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, οι υφυπουργοί Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγαλάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, καθώς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Απόστολος Χονδρόπουλος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα