back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Παπαευσταθίου (ΕΚΑΒ) στον Αθήνα 9.84: Ξεκινήσαμε έγκαιρα την προετοιμασία για τον Covid-19 και είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου

Διαβάστε επίσης

Στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον εχθρό που ονομάζεται Covid-19 βρίσκεται το προσωπικό του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τις Έλενα Μπρέγιαννη και Νίνα Κομνηνού, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, έκανε λόγο για επιτυχή αντιμετώπιση της επιδημίας στη χώρα αλλά και για έγκαιρη προετοιμασία του ΕΚΑΒ.

“Κινητοποιηθήκαμε έγκαιρα,από τις αρχές Ιανουαρίου προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Οργανωθήκαμε σε ό,τι αφορά τις εσωτερικές μας διαδικασίες τόσο σαν ΕΚΑΒ όσο και σαν Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (σ.σ. από τον Οκτώβριο το παλιό ΕΚΕΠΥ, έχει συνενωθεί με το ΕΚΑΒ) και με βάση αυτή τη συνένωση προσπαθήσαμε να συντονιστούμε και να οργανώσουμε τόσο τον προνοσοκομειακό χώρο δηλαδή τα ασθενοφόρα, τις κινητές μονάδες, τις αεροδιακομιδές όσο και τον νοσοκομειακό χώρο, Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία αναφορικά με τη διαχείριση των περιστατικών των ασθενών με Covid 19”.
«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια απειλή που δεν ξέραμε πολλά πράγματα, οπότε επειδή η πρόληψη είναι το καλύτερο όπλο και επειδή αν ξέφευγε η κατάσταση θα ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε, ξεκινήσαμε έγκαιρα να διαχειριστούμε με ασκήσεις τα πιθανά ύποπτα κρούσματα που θα έπρεπε να μεταφέρουμε στα νοσοκομεία» τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου, ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τόσο για την άρτια επιστημονική του κατάρτιση όσο και για το ήθος του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο προσωπικό, διασώστες και διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται με ζήλο και ανταποκρίνονται με απόλυτη επιτυχία στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών.
Ο κ. Παπαευσταθίου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν κρούσματα μεταξύ του προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, δηλώνοντας δικαιωμένος, για τα μέτρα προφύλαξης που ελήφθησαν εγκαίρως και τηρούνται στο ακέραιο. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μείωση πάνω από 50% των κλήσεων στο κέντρο του ΕΚΑΒ λόγω του κορονοϊού. «Πριν τον Covid-19 είχαμε 1000 κλήσεις την ημέρα για διακομιδές και τώρα πέσαμε στις 480 και αυτό σημαίνει ότι κάποιοι καλούσαν το ΕΚΑΒ και απασχολούσαν τους διασώστες σαν ταξί και είναι κρίμα. Τα περιστατικά που απασχολούν άσκοπα το ΕΚΑΒ είναι είτε γιατί χτύπησαν το πόδι τους, είτε επειδή είχαν πυρετό και όπως λένε είναι φορολογούμενοι και πρέπει να τους εξυπηρετήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τις κλήσεις για επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού, ανέφερε ότι από περίπου 70-80 κλήσεις την περασμένη εβδομάδα στο λεκανοπέδιο Αττικής τώρα έχουν μειωθεί και ανέρχονται στις 30.
Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα