18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Platforms Project NET 2020: 800 καλλιτέχνες από 20 χώρες συμμετέχουν στη Διεθνή Διαδικτυακή Έκθεση

Διαβάστε επίσης

To Platforms Project είναι η διεθνής έκθεση που για όγδοη συνεχόμενη χρονιά έχει ως αντικείμενο την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης, όπως αυτή παράγεται σήμερα στο πλαίσιο ομαδικών πρωτοβουλιών νέων καλλιτεχνών στο διεθνές περιβάλλον της τέχνης, με την από κοινού αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά ερωτήματα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σε όλο τον κόσμο βιώνουμε ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του COVID-19. Το Platforms Project, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά τα γεγονότα που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο, τη δυσκολία πολλών εκθετών μας να ταξιδέψουν στην Αθήνα και την προστασία της υγείας των καλλιτεχνών καθώς και των επισκεπτών του, αποφάσισε να αναβάλει τη φετινή διοργάνωση.

Φέτος, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα βρεθούμε όλοι από κοντά, αλλά η δημιουργικότητα και η τέχνη δεν σταματούν και θα βρεθούμε διαδικτυακά. Το Platforms Project δημιουργεί μια νέα άποψη στη θέαση της τέχνης, μέσω του διαδικτυακού art fair, του Platforms Project Net.

Μένουμε σπίτι, αλλά επιμένουμε να δημιουργούμε και ενώνουμε τις φωνές της ανεξάρτητης εικαστικής σκηνής, αναδεικνύοντας τη δύναμη της τέχνης και της τεχνολογίας.

Το Platforms Project Net θα δώσει την ευκαιρία στο ευρύ φιλότεχνο κοινό να έρθει σε επαφή με τα έργα και τους καλλιτέχνες των ομάδων μέσα από μια ψηφιακή έκθεση. Ο θεατής θα μπορεί να ζήσει μια νέα εμπειρία μπαίνοντας στη σελίδα του Platforms Project για 15 μέρες, από τις 14 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2020.

Μέσω μιας ψηφιακής κάτοψης του εκθεσιακού χώρου «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με τις πλατφόρμες τοποθετημένες στα ψηφιακά τους περίπτερα, ο θεατής θα μπορεί πατώντας κλικ πάνω στον αριθμό και το όνομα της πλατφόρμας να δει έργα που θα εκθέτει κάθε καλλιτέχνης της ομάδας (video-art, ζωγραφική, φωτογραφία, installations κτλ.).

Ταυτόχρονα, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει online ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα ομιλιών πάνω σε θέματα που αφορούν τη σύγχρονη τέχνη στα ελληνικά και αγγλικά, online περφόρμανς και βίντεο από τις συμμετέχουσες ομάδες. Ο επισκέπτης του νέου Platforms Project NET θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε άμεση επαφή και διάλογο διαδικτυακά με τους καλλιτέχνες και θα αποτελεί μία διαδραστική εμπειρία.

Μετά από τη λήψη εκατοντάδων αιτήσεων από 27 χώρες στο ανοιχτό διαδικτυακό κάλεσμα, θα συμμετέχουν στο Platforms Project Οnline 63 πλατφόρμες από 20 χώρες (Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Παναμάς, Φινλανδία, Ινδονησία, Τουρκία, Σερβία, Ρωσία, Κύπρος, Ιταλία, Χονγκ Κονγκ) και με περισσότερους από 800 καλλιτέχνες.

Επιδίωξη του Platforms Project είναι να αποτελέσει τον πυρήνα δημιουργίας και καταγραφής των πρωτοποριακών τάσεων στη τέχνη και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των πλατφορμών. Έτσι το Platforms Project έχει δημιουργήσει μέσα στα οχτώ χρόνια λειτουργίας του, ένα παγκόσμιο network από ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες και χώρους σε άμεση επικοινωνία μεταξύ τους.

Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2020 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

Το πρόγραμμα των ομιλιών και δράσεων του Platforms Project Net θα ανακοινώνεται από το site www.platformsproject.com, καθώς και από την επίσημη σελίδα του στο facebook.

 

*Στην κεντρική φωτογραφία βλέπουμε τη συμμετοχή της Artia Gallery με το έργο του καλλιτέχνη Ανδρέα Μητρόπουλου, «Πλήθος».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα