back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χρώματα και αρώματα από τον Δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες νέα πολύχρωμα φυτά τοποθετήθηκαν από την Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Αθηναίων τις μέρες της καραντίνας σε όλες σχεδόν τις πλατείες της πρωτεύουσας (σκυλάκια, πετούγιες, πανσέδες) και από σήμερα, πρώτη μέρα της τμηματικής χαλάρωσης των μέτρων, περιμένουν τους Αθηναίους.

Ο Δήμος Αθηναίων φρόντισε και σε αυτό το κομμάτι, να εκμεταλλευτεί τις ημέρες των περιοριστικών μέτρων που δεν είχε πολυκοσμία γεμίζοντας με χρώματα και αρώματα τις πλατείες ενώ μέσα σε αυτό το διάστημα, προχώρησε και σε εκατοντάδες κλαδέματα αισθητικού χαρακτήρα, σε ψηλά δέντρα που έκρυβαν την όμορφη θεά στους Αθηναίους.
« Οι παρεμβάσεις των φυτεύσεων με εποχιακά είδη λουλουδιών και θάμνων θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και μέσα στο επόμενο διάστημα. Όπως αντίστοιχα και οι παρεμβάσεις για τον ηλεκτροφωτισμό», τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος.

[su_slider source=”media: 195617,195615,195614,195613″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Δύο χιλιάδες μεγάλα δέντρα στην Αθήνα

Τρεις σημαντικές παρεμβάσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας προωθεί άμεσα η διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Αθηναίων, όπως προαναγγέλλει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κολλάτος.
Η πρώτη παρέμβαση αφορά την φύτευση 2.000 ψηλών και μεγάλων δέντρων σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας, όπως κυπαρίσσια, έλατα, πεύκα και μουριές. «Πρόκειται για δέντρα που έχουν ύψος και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κολλάτος.
Η δεύτερη παρέμβαση αφορά την μεταφύτευση 100 μεγάλων ελιών, χορηγία της ΕΡΓΟΣΕ, σε επιλεγμένα πάλι σημεία της πρωτεύουσας. Πρόκειται για ελιές μεγάλες, ηλικίας 100 ετών και άνω, που θα μεταφυτευτούν σε σημεία που έχουν ήδη επιλεγεί από τους ειδικούς της διεύθυνσης πρασίνου. Αρχής γενομένης, με την μεταφύτευση 30 ελιών σε έναν δρόμο με ιδιαίτερο συμβολισμό από την αρχαιότητα, την Ιερά οδό.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα