back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κάποια μικρά εμπορικά της Αθήνας δεν θα ανοίξουν 

Διαβάστε επίσης

Η πανδημία του κορωνοϊού αλλάζει προς το χειρότερο τους κανόνες στην αγορά

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα των κλειστών εμπορικών καταστημάτων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, που έσφυζαν άλλοτε από τουρίστες και Αθηναίους, όπως η Ερμού, το Εμπορικό Τρίγωνο, το Μοναστηράκι κ.α.

Παρότι μια σειρά καταστημάτων έχει ήδη «ανοίξει» για το κοινό, αυτά παραμένουν κλειστά.  Η δεύτερη φάση επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ξεκινάει στις 11 Μαΐου, την προσεχή Δευτέρα, όταν και αναμένεται το «άνοιγμα» όλων των υπόλοιπων επιχειρήσεων. Ωστόσο ελάχιστοι είναι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων του κέντρου της Αθήνας, που προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες για να επανέλθουν.

 

«Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα τους», λέει στον Αθήνα 9.84, ο Νίκος Κογιουμτσής, μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. «100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας θα βάλουν οριστικό λουκέτο, σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας ΓΣΕΒΕ. Αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες αν δεν παρθουν γενναία μέτρα από την πολιτεία. Πολύ μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίζουν οι τουριστικές και εποχικές επιχειρήσεις. Είμαι πολύ απαισιόδοξος για την επόμενη μέρα παρότι εκ φύσεως αισιόδοξος« αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουγιουμτσής. «Η αγορά είναι και ψυχολογία. Ακόμα και χρήματα τα έχει ο καταναλωτής θα είναι επιφυλακτικός να μπει σε έναν κλειστό χώρο, να αγγίξει αντικείμενα, να δοκιμάσει ρούχα ή να έχει διάθεση για ψώνια. Παρατηρούμε και την κατάσταση σε χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία, που άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα και η κατανάλωση είναι στα τάρταρα. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Τα μέτωπα είναι πολλά, δυστυχώς, το υγειονομικό, το οικονομικό και το κοινωνικό».

Ο κ. Κουγιουμζής τόνισε επίσης ότι θα πρέπει τα καταστήματα λιανικής που άνοιξαν ‪τη Δευτέρα 4-5-2020‬ να πωλούν αποκλειστικά είδη που υπάγονται στους ΚΑΔ, που περιγράφονται στην απόφαση για την επαναλειτουργία τους καθώς πολλά εξ αυτών των καταστημάτων διαθέτουν και άλλα προϊόντα, η πώληση των οποίων δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν ‪στις 11-5-2020. «Καταγράφεται μεγάλη δυσαρέσκεια από τα μέλη μας» επισημαίνει.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα