back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σήμερα η πρώτη δράση του #SupportArtWorkers

Διαβάστε επίσης

Το δίκτυο “Support Art Workers – Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες”, πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη του δράση, ενεργοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους χιλιάδες υποστηρικτών σε αυτά. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη βουλή, δηλαδή από τις 14.00 καλεί τους φιλότεχνους να προβούν στις παρακάτω ενέργειες ως ένδειξη στήριξης των εργαζομένων στις Τέχνες:

«1. Γράφουμε σε κίτρινο ή λευκό χαρτί #SupportArtWorkers ή εκτυπώνουμε την συνημμένη φωτογραφία που υπάρχει στο τέλος του ποστ.


2. Πηγαίνουμε στον πιο κοντινό μας πολιτιστικό χώρο ή φορέα που εργαζόμαστε, ατομικά ή σε παρέες έως εννιά άτομα με την απαραίτητη απόσταση μεταξύ μας.


3. Τραβάμε μία φωτογραφία ή βίντεο, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας. Όσοι επιθυμείτε, μας αποστέλλετε στο παρόν γκρουπ η στο inbox της σελίδας SupportArtWorkers στο Facebook τις φωτογραφίες σας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα βίντεο κάλυψης της δράσης.


4. Πριν ανεβάσουμε τη φωτογραφία/βίντεο στα social media, θυμόμαστε: α) να βάλουμε στη δημοσίευσή μας το hashtag #SupportArtWorkers και για τα ποστ του instagram να ταγκάρουμε τη σελίδα μας @supportartworkers. β) να κοινοποιήσουμε την τοποθεσία του φορέα στον οποίο βρισκόμαστε (π.χ. Εθνικό Θέατρο, ΕΜΣΤ, θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, σχολή χορού κλπ) γ) να επισυνάψουμε το ακόλουθο link με τα αιτήματα της πρωτοβουλίας: https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=117080696653624&id=115572620137765&d=m »

Χαρτογράφηση του Πολιτισμού

Η οργανωτική ομάδα του #SupportArtWorkers επιθυμεί να συλλέξει το υλικό  και στη συνέχεια να δημιουργήσει ένα βίντεο που αποτυπώνει το πλήθος των ποικίλων χώρων που κινδυνεύουν να κλείσουν πανελλαδικά και να χάσουν τους εργαζόμενους τους.

Στόχος είναι να αναδείχθεί τον πλούσιο πολιτιστικό χαρακτήρα της πόλης με θέατρα, κινηματογράφους, γκαλερί, μουσεία, ωδεία, συναυλιακούς χώρους, ατελιέ, στούντιο, βεστιάρια, εργαστήρια, σχολές, σκηνές κουκλοθεάτρων και οποιοδήποτε άλλο μέρος στο οποίο ανθεί ο πολιτισμός. με τον τρόπο αυτό θα χαρτογραφηθεί ο πολιτισμός σε όλη την Ελλάδα, ως υπενθύμιση ότι αυτοί οι χώροι, μαζί με τους εργαζόμενους τους, πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Η πρόταση αυτή απευθύνεται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Ελπίζουμε η δυναμική της να χαράξει το δρόμο για μεγαλύτερης εμβέλειας κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα