back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Καλαμπόκας στον Αθήνα 9.84: Κάναμε το καλύτερο δυνατόν για ένα ασφαλές περιβάλλον στα σχολεία της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Μετά από δύο μήνες ανοίγουν σήμερα τα λύκεια όλης της χώρας για να υποδεχθούν σε πρώτη φάση τους μαθητές της Τρίτης Τάξης. Τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων έχουν απολυμάνει τους χώρους των σχολικών μονάδων και τα εφοδίασαν με αντισηπτικά, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και χλωρίνη.

«Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Φροντίσαμε πολύ νωρίς και αμέσως, εκτός από τα υλικά τα οποία παρέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και στον Δήμο μας, με δικά μας υλικά να διανείμουμε εγκαίρως σε όλα τα σχολεία αντισηπτικά, χημικά καθαριστικά, έτσι ώστε να είναι ασφαλή, καθαρά τα σχολεία κι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη, ο αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας Δήμου Αθηναίων, Μανόλης Καλαμπόκας.

Όπως σημείωσε ο κ. Καλαμπόκας, το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να παραμείνουν καθαρά τα σχολεία και ευχαρίστησε όλες τις καθαρίστριες για το μεγάλο τους έργο αυτή τη στιγμή. «Επειδή αναγνωρίζουμε το έργο τους, έχουμε φροντίσει κι εμείς ως Δήμος να πληρώνονται όπως πρέπει, όταν πρέπει κι ακόμα και σε δυσκολίες που υπήρξαν για παράδειγμα τα Χριστούγεννα, όταν το κράτος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί εγκαίρως στην πληρωμή τους, φροντίσαμε ως Δήμος να τους πληρώσουμε εμείς και να μην έχουν πρόβλημα. Παράλληλα, έχουμε φροντίσει για μέτρα ατομικής προστασίας για τις καθαρίστριες γιατί πάνω από όλα το προσωπικό πρέπει να είναι υγιές και να λειτουργεί με απόλυτη ασφάλεια» πρόσθεσε.

Ο κ. Καλαμπόκας αναγνώρισε ότι υπάρχει ανησυχία από τους γονείς και τους μαθητές, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να νιώθουν ασφάλεια. «Έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατόν να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον. Είναι μια νέα πραγματικότητα, αν προκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα, είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε» σημείωσε και κατέληξε ότι «σε περίπτωση κρούσματος, ο Δήμος θα τηρήσει τα πρωτόκολλα και θα κάνει το καλύτερο δυνατόν, έτσι ώστε να αισθάνονται ασφαλείς μαθητές, καθηγητές και οι οικογένειές τους».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα