back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Να δοθούν λύσεις στα εκκρεμή ζητήματα των χειροτεχνών-καλλιτεχνών

Διαβάστε επίσης

Η Ανοιχτή Πόλη παρακολουθεί από παλιά τα ζητήματα των χειροτεχνών-καλλιτεχνών. Ήδη από την εποχή Καμίνη, πολλές φορές χρειάστηκε να κινητοποιηθούμε σε συνεργασία με τους συλλόγους τους για τη διάσωση των θέσεών τους.

Σήμερα, μαζί με κατοίκους της πόλης βρεθήκαμε κοντά τους στην προσπάθειά τους να ανοίξουν ξανά τους πάγκους τους στο Θησείο, η οποία αντιμετωπίστηκε επιθετικά από τις δημοτικές υπηρεσίες ως υγειονομική απειλή. Ειδικά όμως στις μέρες της υγειονομικής κρίσης, ο δημόσιος χώρος αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η παρουσία σε αυτόν των χειροτεχνών-καλλιτεχνών έχει υπάρξει και θέλουμε να παραμείνει στοιχείο της ταυτότητας της πόλης.
Καμία νέα χωροθέτηση για τους χειροτέχνες-καλλιτέχνες δεν πρέπει να εφαρμοστεί, μέχρι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση του επαγγελματικού καθεστώτος τους, με τρόπο που θα σέβεται τις ανάγκες τους, το γεγονός ότι αποτελούν φορείς πολιτισμού και που δεν θα τους εξοντώνει φορολογικά. Ο Δήμος Αθηναίων θα πρέπει να δώσει τις απαραίτητες παρατάσεις, μέχρι να αποφασιστεί μια βιώσιμη λύση. Επιπλέον, οι θέσεις τους θα πρέπει να διασφαλιστούν με ένταξη στο νέο Χωροταξικό Σχέδιο.
Η Ανοιχτή Πόλη θα είναι σε επαφή με τους συλλόγους των χειροτεχνών-καλλιτεχνών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, έτσι ώστε να συνεχίσουν να γεμίζουν με χρώμα τους δρόμους της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα