Search

Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο, μου λέτε;

της Αλεξάνδρας Σουλαδάκη

 

 

Στο πρώτο μου βιβλίο είχα γράψει πως πρέπει να τρώμε ανάλογα με την εποχή, αυτό που μας προσφέρει η φύση, έτσι θα περνάμε από την μια εποχή στην άλλη χωρίς ημερολόγια, θα γνωρίζουμε από τους πάγκους της λαϊκής σε ποια εποχή βρισκόμαστε.
Τίποτα δεν είναι το ίδιο νόστιμο όταν το μαγειρεύουμε εκτός της εποχής του, σίγουρα δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμο και κυρίως για τους ανθρώπους της πόλης, αλλά ας το προσπαθήσουμε…

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου έως και Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Δευτέρα: Αρακάς με πατάτες και καρότα
Τρίτη : Φασολάδα
Τετάρτη : Ψάρι φούρνου με πατάτες και ντομάτα
Πέμπτη : Κολοκυθάκια αλευρολέμονο
Παρασκευή: Χορτόπιτα με κουρκούτι
Σάββατο : Το πιάτο της εβδομάδας κ Κριθαράκι με ντομάτα και σταφίδες
Κυριακή : Κοτόπουλο κρασάτο με χοντρό μακαρόνι

Γλυκό εβδομάδας : Κυδώνια ψητά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αρακάς με πατάτες και καρότα κοκκινιστός

Αρακάς με πατάτες και καρότα κοκκινιστός

Εύκολο φαγητό για όλα τα γούστα, οικονομικό και γρήγορο. Είπαμε να μαγειρεύουμε φαγητά στην...

Read More

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ψητά κυδώνια στον φούρνο

Πατρίδα των κυδωνιών λένε, πως ήταν η αρχαία Κυδωνία της Κρήτης, οπότε λέγεται, ότι τα «χρυσά...

Read More

Print Friendly, PDF & Email