back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ένα ταχυδρομείο-μίνι μάρκετ στην καρδιά των Εξαρχείων

Διαβάστε επίσης

Περνώντας από την οδό Μπόταση 2 στα Εξάρχεια, μια ανάσα από την πλατεία, αλλά και την οδό Στουρνάρη, το βλέμμα του ανυποψίαστου περαστικού μάλλον «καρφώνεται» στους πάγκους με τις εφημερίδες που αναγγέλλουν την ύπαρξη ενός μεγάλου περιπτέρου.

Ακριβώς δίπλα και πάνω από τα πρωτοσέλιδα, ωστόσο, διακρίνονται το κόκκινο κυτίο και η μπλε επιγραφή των ΕΛΤΑ.

Εάν ο συγκεκριμένος συνδυασμός μοιάζει μοναδικός ή παράταιρος, αφενός δεν είναι (καθώς στην Αθήνα και ιδίως στην επαρχία λειτουργούν αρκετά παρόμοια ταχυδρομεία-περίπτερα) κι αφετέρου η εξήγηση είναι απλή: το 2014, ο Απόστολος Παναγιωτάκης έλαβε την άδεια λειτουργίας πρακτορείου, πραγματοποιώντας το δεύτερο επαγγελματικό του όνειρο.

Το πρώτο το είχε ήδη υλοποιήσει από το 2002, όταν άνοιξε ένα μίνι μάρκετ-βίντεο κλαμπ ακριβώς απέναντι από το τωρινό πρακτορείο των ΕΛΤΑ. Η αγορά της πώλησης και ενοικίασης ταινιών γνώρισε κατακόρυφη πτώση, με αποτέλεσμα ο 37χρονος σήμερα Απόστολος Παναγιωτάκης να στραφεί στην παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Έτσι, μετά και το κλείσιμο του μοναδικού, αλλά ταλαιπωρημένου από συνεχείς βανδαλισμούς πρακτορείου των ΕΛΤΑ επί της οδού Ζαΐμη πριν από δύο χρόνια, είδε την πελατεία του να μεγαλώνει. Κι αυτό, φυσικά, όχι μόνο χάρη στα γράμματα και δέματα, αλλά και στα προϊόντα (σοκολάτες, κρουασάν, τσιγάρα, απορρυπαντικά) που διατίθενται στον χώρο που το εμπεριέχει.

Όπως λέει ο ίδιος, το μερίδιο που αντιστοιχεί στις δύο λειτουργίες είναι 50-50, ενώ οι στόχοι είναι το πρακτορείο να αναβαθμιστεί σε κατάστημα και το ωράριο να επεκταθεί και στα Σαββατοκύριακα.

Μέχρι τότε, οι επισκέπτες θα μπορούν μόνο να παραλαμβάνουν και όχι να αποστέλλουν γράμματα και δέματα από τις 8:30 έως τις 19:30 Δευτέρα-Παρασκευή. Το ωράριο για το μίνι μάρκετ είναι κατά μια ώρα ευρύτερο, από τις 8:00 μέχρι τις 20:00.

Γιώργος Κυριακίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα