back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένα «έξυπνο» ξενοδοχείο ανοίγει σε λίγες μέρες στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Η «τουριστική» Αθήνα δίνει σαφή δείγματα εξέλιξης τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση των αφίξεων των ξένων επισκεπτών στην πρωτεύουσα, αλλά και τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων υψηλού επιπέδου πέριξ του ιστορικού κέντρου.

Η τελευταία χρονικά προσθήκη ονομάζεται Κ29, βρίσκεται στο Μεταξουργείο και αποτελεί μια σύμπραξη της εταιρείας διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχείων Zeus International, της Wyndham που το 2016 άνοιξε το πεντάστερο Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο και του ομίλου Βιοχάλκο, στον οποίο ανήκει το ακίνητο επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 29.

Έπειτα από εργασίες τριών μηνών, θα λειτουργεί εκεί από την Τετάρτη, 20/12 ένα νέο ξενοδοχείο, που έχει ως στόχο να προσφέρει υψηλή διαμονή στην καρδιά της Αθήνας, σε αστικό στιλ, που εμπνέει τους επισκέπτες να χαλαρώσουν. Συνδυάζοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις, άφθονο φυσικό φως και minimal διακόσμηση, η μονάδα -όπως επιτάσσει και το όνομά της- θα διαθέτει 28 δωμάτια και μια σουίτα. Στα δωμάτια, η διακόσμηση είναι λιτή, κυριαρχεί ως χρώμα το άσπρο, ενώ παρέχονται ευκολίες και ανέσεις, όπως δορυφορική τηλεόραση με μεγάλη, επίπεδη οθόνη, φούρνος μικροκυμάτων, κουζινάκι, γυμναστήριο, εστιατόριο, καφέ, business center, δωρεάν internet υψηλών ταχυτήτων, χώρος αποσκευών, αλλά και ένα εξελιγμένο σύστημα κλήσης της ρεσεψίον.

Θα διαθέτει επίσης mobile check-in, ακολουθώντας τη διεθνή τάση των τελευταίων ετών, κάτι που σημαίνει ότι οι πελάτες θα μπορούν να ξεκλειδώνουν τα δωμάτια με τα κινητά τους τηλέφωνα (ή ταμπλέτες/υπολογιστές), χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή, η οποία μέσω bluetooth επικοινωνεί με την «έξυπνη» κλειδαριά της εκάστοτε πόρτας. Φυσικά, όποιος προτιμά τον παραδοσιακό τρόπο πρόσβασης στο δωμάτιο με το κλειδί, θα μπορεί να απευθύνεται στη ρεσεψιόν.

Είναι σχεδόν ετοιμοπαράδοτο, καθώς απομένουν κάποιες τελευταίες εργασίες καθαρισμού και βαφής στους χώρους υποδοχής, καθώς και δοκιμές στα συστήματα check-in, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την προσεχή Δευτέρα (18/12), ώστε την ίδια μέρα να μπει το προσωπικό στο κτίριο και δυο μέρες αργότερα και οι πρώτοι πελάτες.

Οι νέες μονάδες που ετοιμάζει ο όμιλος Wyndham στο κέντρο της Αθήνας από το 2017 και εντεύθεν (ετοιμάζει ακόμη τρία νέα έργα σε Βραυρώνα, Μάτι και Μεταξουργείο), θα διαφοροποιούνται από τις παραδοσιακές ξενοδοχειακές υποδομές, αφού θα δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κλείσουν αντί για ένα δωμάτιο το οποίο θα χρησιμοποιούν μόνο για ύπνο, ένα μικρό διαμέρισμα, στο οποίο θα μπορούν να ζουν σαν ήταν δικό τους. Τα »διαμερίσματα» αυτά θα μπορούν να προσφέρουν μακρόχρονα παραμονή σε όσους θέλουν να κάνουν οικογενειακές διακοπές, αλλά και σαν έδρα για στελέχη που ταξιδεύουν στη χώρα μας και χρειάζονται ένα μικρό διαμέρισμα για αρκετό χρόνο. Θα διαθέτουν κουζίνα, σαλόνι και όλες τις υπηρεσίες που θα παρείχε μια ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ θα παρέχεται και η δυνατότητα συνιδιοκτησίας. Ο πελάτης δηλαδή θα μπορεί να γίνει συνιδιοκτήτης του διαμερίσματος με την εταιρεία, μια επιλογή που μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί στην ελληνική αγορά. Το πρώτο συγκρότημα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, θα είναι το Κ29.

Γιώργος Κυριακίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα