back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην Ακαδημία Πλάτωνος το πρώτο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Το «πράσινο φως» για την λειτουργία του πρώτου σχολείου «Δεύτερης Ευκαιρίας» στην Αθήνα άναψε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το σχολείο θα στεγάζεται στο 27ο ΓΕΛ, Μοναστηρίου 43-45 και Πύλου, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Ήδη, η σχετική απόφαση του δήμου Αθηναίων και οι λεπτομέρειες έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας και από τη νέα σχολική χρονιά -τον Σεπτέμβριο- αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Η λειτουργία του καλύπτει ένα μεγάλο κενό

Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπως είπε στον Αθήνα 9.84, η Αντιδήμαρχος για το Παιδί στον δήμο Αθηναίων, Μαρία Ηλιοπούλου, θα λειτουργούν τρία τμήματα στα οποια θα φοιτούν ενήλικοι (άνω των 18 ετών), οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Παράλληλα, η Αντιδήμαρχος τόνισε ότι η λειτουργία αυτού του σχολείου έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην πόλη, καθώς η Αθήνα μέχρι σήμερα δεν διέθετε ανάλογο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

«Ξεκινώντας με αυτό το σχολείο φέτος», πρόσθεσε η κυρία Ηλιοπούλου, «ευελπιστούμε ότι την επόμενη χρόνια σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας να υπάρξει και δεύτερο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αθήνα».

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ( Σ.Δ.Ε. ) είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη.

Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα σπουδών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης, διαθέτει πιο ευέλικτο περιεχόμενο, και έχει προσαρμοσμένη διδακτική μεθοδολογία και αξιολόγηση των εκπαιδευομένων.

Στόχος των Σ.Δ.Ε. είναι η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και, τέλος, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Τα μαθήματα που διδάσκονται

Ελληνική Γλώσσα
Μαθηματικά
Αγγλική Γλώσσα
Πληροφορική
Κοινωνική Εκπαίδευση
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Φυσικές Επιστήμες
Πολιτισμική – Αισθητική αγωγή

Η καινοτομία

Μία από τις καινοτομίες που περιλαμβάνονται στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι οι συμβουλευτικές υπηρεσίες από έναν Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και έναν Σύμβουλο Ψυχολόγο.

Μαζί με την απόκτηση βασικών προσόντων και την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση των νέων τεχνολογιών, την εκμάθηση ξένης γλώσσας, και τη συμβουλευτική σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, που βελτιώνουν σημαντικά τις δυνατότητες πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα