back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

διαΝΕΟσις: Κομβικό σημείο για το Φράγμα Μεσοχώρας η υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων

Διαβάστε επίσης

Ως ένα σημαντικό, κομβικό σημείο στην εξέλιξη του έργου στη Μεσοχώρα χαρακτηρίζει η διαΝΕΟσις την υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, με την οποία αποσυνδέεται από την εκτροπή του Αχελώου και καθίστεται αμιγώς υδροηλεκτρικό.

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η διαΝΕΟσις υπογραμμίζει ότι, η χθεσινή εξέλιξη «ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών στο φράγμα και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται ότι το μέρος του χωριού Μεσοχώρα που δεν θα κατακλυστεί από τα νερά της μελλοντικής λίμνης, θα σωθεί και θα εξακολουθήσει να κατοικείται».

Σημειώνεται ότι, ο Αθήνα 9.84 είχε παρουσιάσει τον περασμένο Φεβρουάριο τη μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα της διαΝΕΟσις για τα εμπόδια, τις καθυστερήσεις και τις αιτίες που καθιστούσαν επί 16 ολόκληρα χρόνια το έργο ανενεργό.

Σύμφωνα με την έρευνα της διαΝΕΟσις, οι απαραίτητες διαδικασίες που θα ακολουθήσουν την υπογραφή της ΑΕΠΟ και θα οδηγήσουν στη λειτουργία του φράγματος θα απαιτήσουν τουλάχιστον δύο χρόνια.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα