back to top
28.5 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

28.5 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

«Καλοκαίρι στην Αθήνα»

Διαβάστε επίσης

«Καλοκαίρι στην Αθήνα» το θέμα της έρευνας του ΑΘΗΝΑ 9.84 που παρουσιάστηκε αυτήν την εβδομάδα, 12.00- 13.00, στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα».

Την παρουσίασαν οι Μ. Παύλου, Ε. Κουμάντου και Χ. Κούσιου. Έξι στους δέκα Έλληνες έχουν δηλώσει ότι φέτος, δε θα κάνουν διακοπές, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της ανασφάλειας για το μέλλον, κυρίως το εργασιακό. Έτσι, πολλοί είναι φέτος οι κάτοικοι της Αθήνας που έχουν παραμείνει εντός των τειχών κατά τη διάρκεια της άδειάς τους και αναζητούν τρόπους να δροσιστούν, να διασκεδάσουν, αλλά και να γνωρίσουν εκ νέου την πόλη τους, εν μέσω … Αυγούστου.
Στο πλαίσιο της έρευνας του Αθήνα 9.84 «Καλοκαίρι στην Αθήνα» παρουσιάζονται προτάσεις για βουτιές σε παραλίες της Αττικής, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, αλλά και οι τιμές στις οργανωμένες παραλίες και τις πισίνες.

«Τιμοκατάλογος» στις οργανωμένες παραλίες

Αστέρας Γλυφάδας: Από Baloux Café:  Στα 10 ευρώ η είσοδος τις καθημερινές, στα 12 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

Baloux Café The House Project: Στα 6 ευρώ η είσοδος τις καθημερινές, στα 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Ισχύει η μισή τιμή για τους δημότες και για τα παιδιά 4 έως 12 ετών.

Αστέρας Βουλιαγμένης: Ανεβαίνει το «κασέ». Στα 15 ευρώ η είσοδος τις καθημερινές για τους ενήλικες και στα 8 ευρώ για τα παιδιά. Αντίστοιχα, τα Σαββατοκύριακα, στα 25 ευρώ για τους ενήλικες και στα 13 ευρώ για τα παιδιά. Η τιμή περιλαμβάνει ομπρέλα, ξαπλώστρα, ντουζιέρα, αποδυτήρια. Δωρεάν μαθήματα aqua aerobic και γιόγκα. Δυνατότητα κράτησης εισιτηρίων μέσω Ίντερνετ. Υπάρχουν κάρτες μελών, των 200 ευρώ για 10 επισκέψεις (έκπτωση 20%) και των 375 ευρώ για 20 επισκέψεις (έκπτωση 25%). Ανοιχτά 08.00 – 21.00.

Αυλάκι Πόρτο Ράφτη: Τιμές κρίσης. Στα 5 ευρώ η είσοδος του κανονικού εισιτηρίου, στα 3 ευρώ το μειωμένο τόσο για τις καθημερινές όσο και για τα Σαββατοκύριακα.

Α΄ Πλαζ Βούλας: Γενική είσοδος 5,5 ευρώ τις καθημερινές, 6,5 ευρώ τα Σαββατοκύριακα, φοιτητικό και παιδικό (6-12 ετών) 3,5 ευρώ. Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 6 ετών. Η ξαπλώστρα χρεώνεται 4 ευρώ.

Άλιμος (Ακτή Ηλίου): Γενική είσοδος (περιλαμβάνει ομπρέλα και ξαπλώστρα) 6 ευρώ, μειωμένη 3 ευρώ για παιδιά και τους άνω των 65 ετών τις καθημερινές. Σαββατοκύριακα 8 ευρώ γενική είσοδος, 4 ευρώ η μειωμένη, συν 3 ευρώ η ξαπλώστρα. Υπάρχουν κάρτες εισόδου – μηνιαία των 100 ευρώ, των 200 ευρώ με ισχύ έως τέλος Σεπτεμβρίου και κάρτα ξαπλώστρας των 100 ευρώ για ολόκληρη τη σεζόν. Δωρεάν είσοδος για τους δημότες Αλίμου που πληρώνουν μόνο 2 ευρώ για την ξαπλώστρα.
Eden Beach Ανάβυσσος (47ο χλμ. Λ. Αθηνών – Σουνίου): Δευτέρα – Παρασκευή γενική είσοδος 6 ευρώ. Σαββατοκύριακα γενική είσοδος 9 ευρώ. Περιλαμβάνει 2 ξαπλώστρες και ομπρέλα, διαθέτει αποδυτήρια. Βρίσκεται μπροστά στο ομώνυμο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Yabanaki Βάρκιζα: Στα 7 ευρώ τις καθημερινές, στα 8 τα Σαββατοκύριακα. Στα 4,5 ευρώ το μειωμένο, ελεύθερη είσοδος για τα παιδιά έως 6 ετών.

Grand Beach Resort Lagonissi (40ο χλμ Λ. Αθηνών – Σουνίου): Δευτέρα – Παρασκευή γενική είσοδος 8 ευρώ και τα παιδιά δωρεάν. Σαββατοκύριακα και αργίες, γενική είσοδος 17 ευρώ και τα παιδιά 7 ευρώ. Περιλαμβάνει ομπρέλα, ξαπλώστρα, ντουσιέρα. Ανοιχτά από 10 π.μ. έως τη δύση του ηλίου.

Δημοτικά κολυμβητήρια

Πιο οικονομική λύση, το δημοτικό κολυμβητήριο του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, στο Γουδί, όπου η είσοδος είναι 5 ευρώ. Πρόκειται για το μοναδικό δημοτικό κολυμβητήριο που θα παραμείνει ανοιχτό όλο τον Αύγουστο. Λειτουργεί καθημερινά από 08.00 με 21.00, τα Σάββατα 08.00 με 19.00 και τις Κυριακές 08.00 με 14.00.

Προτάσεις για βόλτες, επισκέψεις σε μουσεία και ψυχαγωγικά πάρκα, κρυφές γωνιές της πόλης, πράσινες οάσεις μέσα στην Αθήνα, διασκέδαση, γεύσεις και μουσικές, περιλαμβάνει η έρευνα, που καθημερινά περιλαμβάνει μία παρουσίαση θερινού κινηματογράφου και της ταινίας που προβάλλει.
Τέλος, καθημερινά στην έρευνα παρουσιάζονται οι προτάσεις για όλα αυτά από τα site : Athina984.gr, in2life.gr, forfree.gr, debop.gr και dealfinder.gr, που συγκεντρώνει όλες τις προσφορές ανά κατηγορία στην Αθήνα, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα ΜΟΥΣΕΙΑ που μπορείτε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του Αυγούστου στην Αθήνα

Μουσείο Ακροπόλεως

Ώρες Λειτουργίας Καθημερινά 08.00-19.00

Το Μουσείο Ακρόπολης διευρύνοντας τις υπηρεσίες στους επισκέπτες ξεκίνησε την εφαρμογή ενός προγράμματος δράσεων με τίτλο «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης» για να μπορούν μικροί και μεγάλοι να ζήσουν ευχάριστα μια ολόκληρη μέρα στους χώρους του. Περιλαμβάνονται αρχαιολογικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια, προβολή για την Ακρόπολη, παρακολούθηση συντήρησης γλυπτών, θεματικές παρουσιάσεις εκθεμάτων, άνετο αναγνωστήριο με θέα τον Παρθενώνα, προσεγμένες ελληνικές γεύσεις στο εστιατόριο και αναμνηστικά δώρα σε ελκυστικές τιμές στα πωλητήρια του Μουσείου.

Το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τη θεά Αθηνά και τα σύμβολά της, μέσα από 3 διαφορετικά παιχνίδια αναγνώρισης της μέσα στους εκθεσιακούς χώρους. Το Μουσείο εγκατέστησε ειδικές παιδικές λεζάντες για την αναζήτηση των 12 εκθεμάτων που περιλαμβάνει το παιχνίδι. Οι οικογένειες παραλαμβάνουν το δανειστικό σακίδιο από το Γραφείο Πληροφοριών με την παράδοση ταυτότητας. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Το παιχνίδι συνδυάζεται με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης» www.acropolis-athena.gr, μία εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς, αλλά και με το Μουσείο Ακρόπολης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης», το Μουσείο ετοίμασε υγιεινά παιδικά γεύματα στο εστιατόριο του δεύτερου ορόφου. Επίσης, κάθε Παρασκευή, η έκθεση του Μουσείου είναι ανοιχτή μέχρι τις 10 μ.μ., ενώ το εστιατόριο, από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα προσφέρει ιδιαίτερα ελληνικά πιάτα σε προσιτές τιμές και θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Για όσους επιθυμούν μία στιγμή ανάπαυλας, στο Μουσείο προσφέρεται ο χώρος του αναγνωστηρίου στο δεύτερο όροφο με ποικιλία βιβλίων με θέματα που σχετίζονται με την Ακρόπολη και την Αθήνα. Το Μουσείο παρέχει επίσης δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο στους χώρους του αναγνωστηρίου και του εστιατορίου. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεφυλλίσουν ένα βιβλίο ή να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή τους. Επιπλέον, το Μουσείο λειτουργεί δωμάτιο γονέων για τη φροντίδα βρεφών και μικρών παιδιών και διαθέτει επίσης δωρεάν παιδικά καροτσάκια που παραλαμβάνονται στο βεστιάριο.

Είσοδος 12 ευρώ

Μουσείο Αρχαίας Αγοράς

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά από τις 8 έως 8 και μόνο την Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Αρχαίας Αγοράς στεγάζεται στο αναστηλωμένο κτήριο της Στοάς Αττάλου το οποίο χρονολογείται στο 2ο αι. π.Χ. και ήταν δώρο του βασιλιά της Περγάμου Αττάλου ΙΙ στους Αθηναίους.
Τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου, σχετίζονται με τις λειτουργίες του Αθηναϊκού Δημοκρατικού πολιτεύματος και χρονολογούνται στους κλασικούς, υστεροκλασικούς χρόνους. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται: πήλινα δημόσια μέτρα, χάλκινα επίσημα σταθμά, τμήμα μαρμάρινου κληρωτηρίου, χάλκινα δικαστικά πινάκια, μία πήλινη κλεψύδρα, χάλκινες δικαστικές ψήφοι, και όστρακα οστρακισμού με χαραγμένα τα ονόματα γνωστών στρατηγών και πολιτικών ανδρών της αρχαιότητας.

Είσοδος 4 ευρώ

Ανδριανού 24, Πλάκα Τηλ. 210.3210185

Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα

Ώρες Λειτουργίας 08.30-15.00

Είσοδος 3 ευρώ

Πλαταιών 114, Μαραθώνας Τηλ. 22940-55155

Αρχαιολογικό Πειραιά

Ώρες Λειτουργίας Καθημερινά 08:30-1500

Δευτέρα Κλειστά

Είσοδος 3 ευρώ και 2 ευρώ για συνταξιούχους

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά προσφέρει στον επισκέπτη την αντιπροσωπευτική και πλήρη εικόνα της ιστορίας της πόλης, που κατά την αρχαιότητα γνώρισε μεγάλη ακμή τόσο ως εμπορικό κέντρο της ανατολικής Μεσογείου όσο και ως πολεμικός ναύσταθμος της αρχαίας Αθήνας. Το είδος των εκθεμάτων του, που προέρχονται κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και της αττικής παραλίας, και τα χρονικά όρια που καλύπτουν, από τη μυκηναϊκή έως και τη ρωμαϊκή εποχή, είναι αντιπροσωπευτικά της ιδιομορφίας, της σύνθεσης του πληθυσμού και της ιστορίας του Πειραιά
Χαρ. Τρικούπη 31, Πασαλιμάνι Τηλ. 210.4521598

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Καθημερινές 8-8 και Κυριακή 8.30 με 1500, Την Δευτέρα παραμένει κλειστό

Είσοδος 4 ευρώ

Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα Τηλ. 210.7211027

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας είναι ένα από τα σημαντικότερα δημόσια μουσεία στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα (1914) με σκοπό τη συλλογή, μελέτη, διατήρηση και έκθεση της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής πολιτιστικής κληρονομιάς στην ελληνική επικράτεια.
Η συλλογή του μουσείου περιέχει σημαντικό αριθμό αντικειμένων (περίπου 30.000) όπως φορητές εικόνες, γλυπτά, κεραμικά, εκκλησιαστικά υφάσματα, ζωγραφικά έργα, μικροτεχνία και αρχιτεκτονικά μέλη (τοιχογραφίες και ψηφιδωτά).

Η μόνιμη συλλογή του μουσείου διαμορφώνεται σε δύο κύρια μέρη:

Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στη Βυζαντινή περίοδο (4ος – 15ος αιώνας μ.Χ.) και περιέχει 1.200 εκθέματα και το δεύτερο μέρος με τίτλο «Από το Βυζάντιο στη νεώτερη εποχή» παρουσιάζει 1.500 εκθέματα από τον 15ο έως τον 20ο αιώνα.

Παρατείνεται μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου η περιοδική έκθεση «Τοιχογραφίες από τη Στενή Ευβοίας: η επιστροφή».

Στην έκθεση παρουσιάζονται επτά αξιόλογες τοιχογραφίες του 16ου αιώνα από τον βυζαντινό ναό της Παλαιοπαναγιάς στη Στενή Ευβοίας, οι οποίες είχαν βιαίως αποσπασθεί από το μνημείο στη δεκαετία του ‘70.

Οι τέσσερις από αυτές εντοπίστηκαν στη Βασιλεία της Ελβετίας πριν μερικά χρόνια και μετά από ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΠΟ γύρισαν στην Ελλάδα, στο Βυζαντινό Μουσείο, τον Φεβρουάριο του 2010.

Οι άλλες τρεις, που είχαν βρεθεί θρυμματισμένες στο πάτωμα του ναού μετά τους βανδαλισμούς των αρχαιοκαπήλων το 1975, αποκαταστάθηκαν στα Εργαστήρια Συντήρησης του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου, όπου τα σπαράγματα είχαν σταλεί για φύλαξη.

Όλες αυτές οι αποσπασμένες από το μνημείο τοιχογραφίες, συντηρημένες και αποκατεστημένες, θα εκτεθούν στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο.

Εβραϊκό Μουσείο

Ώρες Λειτουργίας Δευ-Παρ 09.00-14.30, Κυρ 10.00-14.00

Σάββατο Κλειστά

Είσοδος 5 ευρώ

Νίκης 39, Αθήνα Τηλ. 210.3225582

Οι συλλογές του Εβραϊκού Μουσείου περιλαμβάνουν πάνω από 7.000 εκθέματα-μαρτυρίες της παρουσίας των Εβραίων στην Ελλάδα, που αριθμεί 2300 χρόνια. Μεταξύ άλλων, ο επισκέπτης θα μάθει για την ιστορία των ελληνόφωνων Εβραίων, των αποκαλούμενων Ρωμανιωτών, των οποίων η παρουσία στην Ελλάδα ανιχνεύεται από τον 3ο π.Χ αιώνα, αλλά και την άφιξη των ισπανόφωνων Εβραίων, των αποκαλούμενων Σεφαραδιτών, τον 15ο αιώνα. Θα πληροφορηθεί για το εβραϊκό ημερολόγιο, τον κύκλο των εβραϊκών εορτών, τα αντικείμενα λατρείας, που χρησιμοποιούνται στις συναγωγές και θα γνωρίσει την καθημερινή ζωή των Ελληνοεβραίων, μέσα από κοστούμια, κοσμήματα, ενθυμήματα, φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα.

Δωδεκανησιακό Μουσείο

Διεύθυνση: Δωδώνης 119, Σεπόλια

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-13:00 και Τετάρτη 17:00-20:00

Πληροφορίες: 210 5151541, 210 5126611, καθημερινά 9:00-13:00

Το Μουσείο, δωρεά του Βασίλη και της Ειρήνης Μοσκόβη στο Δήμο Αθηναίων στεγάζεται σε διώροφο ακίνητο στα Σεπόλια και περιλαμβάνει ένα σημαντικό κομμάτι της Εθνικής μας κληρονομιάς που αφορά τα ακριτικά Δωδεκάνησα, και ιδιαίτερα τη Σύμη. Στο Μουσείο υπάρχει πλούσιο λαογραφικό υλικό δωδεκανησιακής τέχνης και παράδοσης όπως χρυσοκέντητες ενδυμασίες, ξυλόγλυπτα εσωτερικά σπιτιών, κεντήματα, χαλκώματα, υφαντά, πιάτα, λεπτουργήματα αργυροχοΐας, εικόνες, οικιακά σκεύη ταξινομημένα μέσα σε 20 αίθουσες και βοηθητικούς χώρους.

Επίσης περιλαμβάνει σημαντική συλλογή εικαστικών έργων νεοελληνικής τέχνης, έργα ξένων καλλιτεχνών, μια αξιόλογη βιβλιοθήκη καθώς και την προσωπική συγγραφική δουλειά του δωρητή

Επιγραφικό Μουσείο

Διεύθυνση: Τοσίτσα 1, 10682 Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 08:30 – 15:00

Είσοδος: ελεύθερη

Το Επιγραφικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1885 και στεγάζεται στη νότια πτέρυγα του ισογείου του κτιρίου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο κτίσθηκε μεταξύ των ετών 1866 και 1889 σε σχέδια των Γερμανών αρχιτεκτόνων Λάνγκε και Τσίλερ. Ανακαινίσθηκε και επεκτάθηκε σε έξι νέες αίθουσες κατά τα έτη 1953-1960, με σχέδια του αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού. Το Μουσείο περιλαμβάνει συλλογή αττικών επιγραφών καθώς και συλλογή επιγραφών από άλλες περιοχές της Ελλάδος, σχετικά με το δημόσιο και ιδιωτικό βίο των αρχαίων Ελλήνων.

Εθνική Πινακοθήκη

Ώρες Λειτουργίας Τετ-Σαβ & Δευ 09.00-15.00, Κυρ 10.00-14.00

Είσοδος 6.46 ευρώ

Βασ. Κωνσταντίνου 50, Αθήνα Τηλ. 210.7235857

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ώρες Λειτουργίας Δευ 12.30-20.00, Τρί-Κυρ 08.00-20.00

Είσοδος 7 ευρώ

Πατησίων 44, Αθήνα Τηλ. 210.8217717

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Ώρες Λειτουργίας Τρί-Κυρ 09.00-14.00

Δευτέρα Κλειστά

Είσοδος 3 ευρώ

Σταδίου 13, Αθήνα Τηλ. 210-3237617

Η Μόνιμη Έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου καλύπτει την ιστορία της Νεότερης Ελλάδας από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453) έως τον Πόλεμο του 1940.

Μέσα από κειμήλια, έργα τέχνης, όπλα προσωπικά αντικείμενα, ενδυμασίες, χάρτες κ.α. ο επισκέπτης παρακολουθεί την πορεία του ελληνικού έθνους κατά την τουρκοκρατία και την ενετοκρατία στον ελλαδικό χώρο, την ελληνική επανάσταση του 1821, την ανεξαρτησία και τη διαμόρφωση του νέου ελληνικού κράτους, την επέκταση των συνόρων με τους Βαλκανικούς Πολέμους, την περιπέτεια της Μικρασιατικής εκστρατείας, μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα παρουσιάζονται πτυχές της καθημερινής ζωής και της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την πλούσια λαογραφική συλλογή του Μουσείου.

Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

Ώρες Λειτουργίας

Τρί-Κυρ 10.00-14.00

Δευτέρα Κλειστά

Είσοδος 2 ευρώ

Κυδαθηναίων 17, Πλάκα Τηλ. 210.3229031

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Ώρες Λειτουργίας

Τρί-Κυρ 09.00-15.00, Τετ 09.00-21.00

Δευτέρα Κλειστά

Είσοδος 5 ευρώ,

Ελεύθερη είσοδος

Διπύλου & Ασωμάτων, Κεραμεικός Τηλ. 210 3225550

Μουσείο Κεραμεικού

Ώρες Λειτουργίας

Δευτ 11.00-15.00 Τρί-Κυρ 08.30-15.00

Είσοδος Ελεύθερη

Ερμού 148, Αθήνα Τηλ. 210.3463552

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ώρες Λειτουργίας

Δευ, Τετ-Παρ 10.00-16.00, Σαβ 10.00-15.00

Κυρ, Τρι Κλειστά

Είσοδος 5 ευρώ, Σάβ 2.50 ευρώ, Άτομα 18-26 ετών: € 1,00

Νεόφυτου Δούκα 4, Αθήνα Τηλ. 210 7228321

Μουσείο Μπενάκη

Ώρες Λειτουργίας

Δευ,Τετ,Παρ,Σαβ 09-17.00, Πεμ 09.00-24.00, Κυρ 09.00-15.00

Τρίτη Κλειστά

Είσοδος 7 ευρώ,

Κουμπάρη 1, Αθήνα Τηλ. 210.3671000

Μουσείο Νομισματικό Αθηνών

Ώρες Λειτουργίας

Τρί-Κυρ 08.30-15.00

Δευτέρα Κλειστά

Είσοδος 3 ευρώ

Πανεπιστημίου 12, Αθήνα Τηλ. 210.3612190

Το Νομισματικό Μουσείο στεγάζεται στο «Ιλίου Μέλαθρον», έργο του Ερνέστου Τσίλερ, κατοικία, άλλοτε, του Ερρίκου Σλήμαν. Άνοιξε τις πύλες του στις 11 Δεκεμβρίου του 1998 και είναι ένα από τα ελάχιστα του είδους του στον κόσμο.

Στις συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνονται περίπου 600.000 νομίσματα, που καλύπτουν τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, τη ρωμαιοκρατία, το Bυζάντιο, τον δυτικοευρωπαϊκό μεσαίωνα και τους νεότερους χρόνους. Πλήθος από «θησαυρούς» (κλειστά νομισματικά σύνολα), σταθμία, μολυβδόβουλλα, μετάλλια και πολύτιμους λίθους, συμπληρώνουν το εκθεσιακό δυναμικό του Μουσείου.

Περίπου δέκα χιλιάδες τόμοι συγγραμμάτων στον εξειδικευμένο χώρο της νομισματικής, της ιστορίας, της σιγιλλογραφίας, της αρχαιολογίας, πλαισιώνουν το αρχαιολογικό υλικό, μαζί με ένα πλουσιότατο αρχείο εγγράφων.

Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Ώρες Λειτουργίας
Τρί-Κυρ 09.00-14.00

Δευτέρα Κλειστά

Είσοδος ελεύθερη

Ριζάρη 2, Κολωνάκι Τηλ. 210.7244464

Μουσείο Αφής

Διεύθυνση: Δοϊράνης 198, 176 73 Καλλιθέα

Γενική είσοδος: 2 ευρώ (ΑμεΑ και οι συνοδοί τους δωρεάν)

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή μετά από τηλεφωνική συνεννόηση

Tηλ.: 210 9415222

Το Μουσείο Αφής είναι ένα από τα 5 Μουσεία του είδους στον κόσμο. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν τα εκθέματα, τα οποία είναι πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που εκτίθενται σε άλλα Μουσεία της χώρας μας.
Ταχυδρομικό και Φιλοτελικό Μουσείο

Διεύθυνση: Πλατεία Σταδίου 5 και Φωκιανού, 11635 Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 08:00 – 14:00

Τηλ.: 210 7519042, 210 7519066

Φαξ: 210 7519279

To Ταχυδρομικό και Φιλοτελικό Μουσείο στεγάζεται σε κτίριο δίπλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, που δώρισε το ζεύγος Στράτου. Λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1978 και υπάγεται στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Στα εκθέματά του περιλαμβάνεται ό,τι σχετίζεται με την ιστορία του φιλοτελισμού και των ταχυδρομείων στην χώρα μας: γραμματόσημα, γραμματοκιβώτια, χρηματοκιβώτια, σφραγιστικές μηχανές, τσάντες, σάλπιγγες ταχυδρομικών αποστολών και άλλα υλικά από την εποχή της εταιρείας ΤΤΤ (Ταχυδρομεία, Τηλέγραφοι και Τηλέφωνα).

Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Διεύθυνση: Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, 10 561 Αθήνα

Γενική είσοδος: 3 ευρώ

Μειωμένο εισιτήριο: 2 ευρώ

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμτη, Παρασκευή 09:00 – 16:00, Σάββατο, Κυριακή 10:00 – 15:00, Τρίτη κλειστά

Τηλ.: 210 3231397, 210 3230168, 210 3246164

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών ίδρυσε το 1973 ο πολιτικός Λάμπρος Ευταξίας (1905-1906), με βάση το κληροδότημα που άφησε ο θείος του διπλωμάτης Αλέξανδρος Βούρος (1871-1959).

Στεγάζεται σε δύο νεοκλασικά κτίρια της Πλατείας Κλαυθμώνος, στο ένα από τα οποία έζησαν οι πρώτοι βασιλείς της Ελλάδος, Όθων και Αμαλία.

Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν ζωγραφικούς πίνακες, χαρακτικά, γλυπτά, έπιπλα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αλλά και σημαντικά κειμήλια και τεκμήρια της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα