back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μια κόκκινη ομπρέλα στην Ομόνοια

Διαβάστε επίσης

O πρώτος ελληνικός Πρωτοβάθμιος Φορέας Πρόληψης και Ενδυνάμωσης Εργαζόμενων στο Σεξ, η αθηναϊκή Red Umbrella.

«Εργάζεσαι στο σεξ; Κάθε Τετάρτη 4.00 -7.00 μ.μ. μπορείς να έρθεις στο Kέντρο Hμέρας Red Umbrella να κάνεις ένα διάλειμμα με καφεδάκι, μπισκοτάκια, μουσική, μακιγιάζ, είδη ρουχισμού…ηρεμία και χαμόγελα!». Έτσι καλεί μέσω facebook τις γυναίκες που δουλεύουν στο δρόμο, ο πρώτος ελληνικός Πρωτοβάθμιος Φορέας Πρόληψης και Ενδυνάμωσης Εργαζόμενων στο Σεξ, η αθηναϊκή Red Umbrella.

red_umbrella

Κέντρο Ημέρας

Το Κέντρο Ημέρας «Red Umbrella Athens» που λειτουργεί ο σύλλογος οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, στη Σατωβριάνδου 34, πολύ κοντά στην Ομόνοια. Η δομή ξεκίνησε την δράση της από τον Δεκέμβριο του 2015 και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Μελετών για την Εργασία στο Σεξ (NSWP). Οι υπηρεσίες που παρέχει το κέντρο είναι: προαγωγή της συχνής εξέτασης για HIV/AIDS , ηπατίτιδες και σύφιλη, συμβουλευτική για ασφαλέστερη εργασία στο σεξ, μείωση της βλάβης από τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, δωρεάν προφυλακτικά και όπως λένε οι ίδιοι οι συντελεστές του «πολύ αγάπη, από την κοινότητα για την κοινότητα».

«Το επόμενο βήμα μας» αναφέρει στον Αθήνα 9.84 ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου «Θετική Φωνή»Γιώργος Τσιακαλάκης «είναι η δημιουργία μιας ανάλογης δομής για άντρες εργάτες του σεξ, καθώς τον τελευταίο χρόνο διαπιστώσαμε μια αύξηση των ατόμων αυτής της ομάδας, στο κέντρο της Αθήνας, η οποία σχετίζεται με την αύξηση των προσφύγων στην πόλη. Πρόκειται για μια διαφορετική ομάδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες οπότε για την αποτελεσματική προσέγγιση της, χρειάζονται ειδικές παρεμβάσεις, χειρισμοί, οργάνωση και συνεργασίες με άλλες οργανώσεις και την Πολιτεία».

«Στόχος μας, επίσης, είναι να προασπίσουμε τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων» συνεχίζει ο κ. Τσιακαλάκης «διότι είναι κοινωνικά ευάλωτοι, όπως π.χ. το αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο που περιβάλει την εργασία στο σεξ στη χώρα μας. Ένα ζήτημα που εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού στην Ελλάδα»

«Nα στηρίξουμε ανθρώπους και για κανέναν άλλο λόγο»

«Όταν ξεκινήσαμε το εγχείρημα της «Red Umbrella Athens» προσθέτει ο κ. Τσιακαλάκης «ήμασταν ανήσυχοι και προβληματισμένοι τόσο για την ανταπόκριση που θα είχαμε από τις ωφελούμενες όσο και την αντιμετώπιση μας από άλλα κυκλώματα. Ωστόσο έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη αυτών των γυναικών και καταφέραμε να δείξουμε σε όλους ότι εμείς είμαστε εκεί μόνο για να στηρίξουμε ανθρώπους και για κανέναν άλλο λόγο. Τους δίνουμε την δυνατότητα ενός ζεστού φιλικού χώρου όπου μπορούν να βρεθούν να κουβεντιάσουν μεταξύ τους ή με τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του κέντρου, να κάνουν τις ιατρικές εξετάσεις τους. Όσες αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης τις φέρνουμε σε επαφή με κέντρα αποτοξίνωσης ή άλλες με υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων με τον οποίο έχουμε εξαιρετική συνεργασία» καταλήγει ο κ. Τσιακαλάκης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα