back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι Αθηναίοι παίζουν…απόδραση

Διαβάστε επίσης

Αν σας ζητήσει ο εργοδότης σας να κλειδωθείτε μαζί με άλλους 7 συναδέλφους σας για 90 λεπτά σε έναν χώρο άκρως τρομακτικό με έναν παρανοϊκό, που κάνει τελετές γιατί πιστεύει ότι θα επαναφέρει στη ζωή την μητέρα του… μη παραξενευτείτε.
Θέλει απλώς να διαπιστώσει αν μπορείτε να αποδράσετε, αν μπορείτε να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας, αν έχετε ηγετικά προσόντα ή άλλες δυνατότητες.

Team Building

Πρόκειται για την νέα τάση που κερδίζει τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρείες στην Αθήνα, το λεγόμενο εταιρικό team building σε δωμάτια απόδρασης ( Escape Rooms). Με τον όρο Team Building αναφερόμαστε στις δραστηριότητες που έχουν στόχο την ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και τη διαχείριση χρόνου μιας ομάδας. Ουσιαστικά μέσα από το παιχνίδι μπορεί να φανούν οι δεξιότητες του κάθε υπαλλήλου και να επιτευχθεί σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων.
escape _rooms

Escape Rooms

Τα Escape Rooms είναι μια ψυχαγωγική δραστηριότητα που βασίζεται σε ζωντανά βιωματικά παιχνίδια απόδρασης και η οποία δείχνει να έχει κεντρίσει πολύ έντονα το ενδιαφέρον των Αθηναίων.
«Δραστηριοποιούμαστε στον κλάδο εδώ και τρία χρόνια» λέει στον Αθήνα 9.84 ο Γιάννης Άγγελος Λιάτσος ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας Great Escape Rooms,που βρίσκεται στου Ψυρρή. «ξεκινήσαμε μαζί με τον ξάδελφό μου τον Βασίλη Σταύρου με μόλις δύο θεματικά δωμάτια απόδρασης και αυτή την στιγμή διαθέτουμε εδώ στου Ψυρρή, επτά διαφορετικά θεματικά δωμάτια, κάνοντας το Great Escape Rooms το μεγαλύτερο escape room της Αθήνας. Έχουμε επεκταθεί σε Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα έχουμε έναν μεγάλο χώρο στο Allou Fun Park, στο Παγκράτι και ετοιμάζουμε ένα καινούργιο, πολύ μεγάλο χώρο στο Μεταξουργείο ο οποίος θα εστιάζει στο τρόμο».
Η Great Escape είναι η πρώτη επιχείρηση Escape rooms παγκοσμίως, η οποία έλαβε βραβείο «καινοτόμου πρακτικής» για Team building από τα HR Community Awards 2015. «Αυτό που προτείναμε και κερδίσαμε το βραβείο» σημειώνει ο κ. Λιάτσος«ήταν η ιδέα μας, τα παιχνίδια απόδρασης να χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία επιλογής προσωπικού από εταιρίες και επιχειρήσεις»
escape _rooms

Το παιχνίδι

Στα δωμάτια απόδρασης “κλειδώνονται” ομάδες 2 έως και 8 ατόμων οι οποίοι σαν σκοπό έχουν να βρούνε τον τρόπο για να αποδράσουν από αυτό πριν τελειώσει ο χρόνος, ο οποίος στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι 60 λεπτά. Για να έχει θετική κατάληξη η απόδραση θα πρέπει οι παίκτες να συγκεντρώσουν μια σειρά από στοιχεία, αντικείμενα, κλειδιά, να λύσουν μια σειρά από γρίφους που θα τους δώσουν πολύτιμους κωδικούς, να βρουν μυστικά περάσματα και κρυφά δωμάτια. Τα δωμάτια απόδρασης είναι διαμορφωμένα και διακοσμημένα έτσι ώστε να μεταφέρουν τον παίκτη στην ατμόσφαιρα της ιστορίας που έχει διαλέξει. Επίσης στα περισσότερα δωμάτια πλέον υπάρχουν και ηθοποιοί, που παρεμβαίνουν στο παιχνίδι είτε για να τρομάξουν τους παίχτες, είτε για να τους βοηθήσουν.
Οι ιστορίες διαδραματίζονται, σε ένα τσίρκο ή κατά την διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου ή στην περιοχή του Ψυρρή ψάχνοντας έναν δολοφόνο ή εξελίσσεται στο όνειρο ενός πλούσιο επιχειρηματία, όπου οι παίκτες προσπαθούν να αποσπάσουν από αυτόν έναν πολύ σημαντικό κωδικό ή στο Γκουαντάναμο ή σε ένα δωμάτιο τρόμου πολύ προσεγμένο και στην τελευταία  λεπτομέρεια της διακόσμησής του.
escape _rooms

Οι παίκτες

«Το κοινό μας είναι από 10 έως 60 ετών» μας λέει ο κ. Λιάτσος, «είναι πολύ σημαντικό για εμάς και μας δίνει την δύναμη να συνεχίζουμε, το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες φεύγουν χαρούμενοι. Σπανίως μπορεί κάποιος να πανικοβληθεί, έτσι κι αλλιώς υπάρχει σε κάθε δωμάτιο ένα κουμπί πανικού, που αν το πατήσει κάποιος η πόρτα ανοίγει και μπορεί να βγει έξω. Το κόστος συμμετοχής είναι στα 10 ευρώ ανά άτομο.
«Όσον αφορά στο Team Building συνήθως απευθύνονται σε μας μεγάλες επιχειρήσεις, φαρμακευτικές, ασφαλιστικές, εταιρείες πληροφορικής. Το παιχνίδι ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση και την ελεύθερη έκφραση μεταξύ των συναδέλφων, κάτι που δεν συμβαίνει εύκολα στο χώρο της εργασίας. Είναι συναρπαστικό και αναδεικνύει την ομαδικότητα, τον στρατηγικό σχεδιασμό, θετική σκέψη, πιθανές ηγετικές ικανότητες των παικτών.
Μπορείς να ανακαλύψεις περισσότερα για ένα άτομο, παίζοντας μία ώρα μαζί του, από ότι θα ανακάλυπτες συζητώντας μαζί του για έναν ολόκληρο χρόνο» καταλήγει ο  κ. Λιάτσος.
Καλλιόπη Ασλανίδου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα