back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μουντιάλ 2018: Τα περίεργα στοιχεία της διοργάνωσης

Διαβάστε επίσης

Το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι πλέον προ των πυλών και οι απανταχού λάτρεις του ποδοσφαίρου ετοιμάζονται να το απολαύσουν.

Όμως Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς προκαταρκτικά δεν υπάρχει. Ποιος από τους ποδοσφαιριστές είναι άραγε ο βαρύτερος; Ο πιο κοντός; Ο νεότερος; Ο παλιός που λέγαμε και στο στρατό;

Πάμε λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά σε κάποιους από τους 736 παίκτες του Μουντιάλ που θα απασχολήσουν για κάποια από τα χαρακτηριστικά τους. Γιατί καλός φίλαθλος του Μουντιάλ δεν είναι μόνον αυτός που έχει τον καλύτερο κατάλογο delivery και την πιο κρύα μπύρα, αλλά και εκείνος που πριν καθίσει αναπαυτικά στον καναπέ του, έχει και τα πιο…ψαγμένα στατιστικά για την παρέα του.

Οι 32 χώρες που θα εμφανιστούν στα γήπεδα της Ρωσίας, ανακοίνωσαν τις τελικές τους αποστολές τους. Ψάξαμε λοιπόν και σας παρουσιάζουμε τα πιο…πιασάρικα στατιστικά στοιχεία, για να είσαστε έτοιμοι! Πάμε λοιπόν.

Ποιος είναι ο βαρύτερος ποδοσφαιριστής

Η ζυγαριά έβγαλε στην κορυφή της λίστας τον Roman Torres του Παναμά, ο οποίος ζυγίζει σε 99 κιλά. Ο Torres θεωρείται πλέον εθνικός ήρωας για τη χώρα του. Με το γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα προς το τέλος του ματς, έστειλε τον Παναμά για πρώτη φορά στην ιστορία του στην τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σχετική εικόνα
Ο Τόρες του Παναμά

Βαρύτεροι παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Υπάρχουν τέσσερις παίκτες που ζυγίζουν 98 κιλά. Οι δύο ανήκουν στην Αγγλία και πρόκειται για τους Harry Maguire και του ηγέτη στην επίθεση των “Λιονταριών”, Harry Kane. Μαζί τους από τη Δανία ο αμυντικός Jannick Vestegaard και ο τερματοφύλακας της Σαουδικής Αραβίας Abdullah Al-Mayouf.

Η Νότια Κορέα, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, έχει στην επίθεση της τον Shin-wook Kim που θα πάει στο τουρνουά ζυγίζοντας 97 κιλά , συνολικά 15 βαρύτερος από τον επόμενο συμπαίκτη του, τον τερματοφύλακα Jin-hyeon Kim που η βελόνα σταματάει για αυτόν στα 82κιλά..

Ποιος είναι ο ελαφρύτερος

Japan v New Zealand - International Friendly
Τακάσι Ινούι

Η Ιαπωνία θα έχει τον ελαφρύτερο παίκτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην επίθεση της θα παίζει ο Takashi Inui, ο οποίος ζυγίζει μόλις 59κιλά. Φτερό στον άνεμο δηλαδή ο Ασιάτης που δύσκολα θα μένει όρθιος στα μαρκαρίσματα των αντίπαλων αμυντικών.

Ένα γνωστό πρόσωπο βρίσκεται στην επόμενη θέση. Ο Jesse Lingard της Αγγλίας είναι ο δεύτερος ελαφρύτερος παίκτης στα γήπεδα της Ρωσίας. Μόλις στα 60 κιλά και ταχύτατος, έδειξε καλά στοιχεία στην πρόσφατη φιλική νίκη της Αγγλίας με τη Νιγηρία.

Υπάρχουν πέντε παίκτες που εμφανίζονται στην τρίτη θέση, με τον Mertens του Βεγλίου, τον Joao Moutinho της Πορτογαλίας, τον αμυντικό Al-Breik Mohammed της Σαουδικής Αραβίας και το ντουέτο της Ουρουγαής, Nahitan Nandez και Lucas Torreira, που ζυγίζουν 61 κιλά.

Ποιος είναι ο ψηλότερος

Σχετική εικόνα
Λόβρεν Κάλινιτς

Ο πιο ψηλός ποδοσφαιριστής στη Ρωσία και που σίγουρα θα ξεχωρίσει για το στοιχείο αυτό, είναι ο τερματοφύλακας της Κροατίας, Lovre Kalinic, ο οποίος βλέπει τον κόσμο από τα 201 εκατοστά και από κοντά ακολουθεί ο Vestegaard της Δανίας, με ύψος 2 μέτρα.

Από τα 199 εκατοστά θα βλέπουν τους συμπαίκτες τους οι Federico Fazio (Αργεντινή), Thibaut Courtois (Βέλγιο), ο αμυντικός της Αργεντινής Federico Fazio και ο τερματοφύλακας του Βελγίου Thibaut Courtois.

Ποιος είναι όμως ο πιο κοντός

Σχετική εικόνα
Ερντάν Σακίρι

Υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές που θα είναι οι πιο κοντοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τους Alberto Quintero του Παναμά, τον Al Sherhi Yahya από τη Σαουδική Αραβία και τον Xherdan Shaqiri της Ελβετίας που στέκονται στο χορτάρι, μόλις σε 165 εκατοστά. Μην νομίζετε όμως πως θα περάσουν απαρατήρητοι, γιατί συνήθως οι πιο κοντοί έχουν τη χάρη τους. Αμφιβάλει κανείς;Ας κοιτάξει τον Λίο Μέσι.

Ποιος είναι ο παλιός

Σχετική εικόνα
Εσάν Χανταρί

Η Αίγυπτος θα έχει την τιμή να έχει στη σύνθεση της τον μεγαλύτερο σε ηλικία ποδοσφαιριστή. Ο τερματοφύλακας της, Essam El Hadary είναι ήδη 45 ετών και των τεσσάρων μηνών. Το απίστευτο όμως δεν είναι η ηλικία του, αλλά το ότι το Μουντιάλ της Ρωσίας, θα είναι το πρώτο στην καριέρα του!

Συνολικά έξι χρόνια πίσω από τον El Hadary είναι ο Rafael Marquez του Μεξικό, στα 39 και τριών μηνών, ο οποίος μάλιστα θα λάβει μέρος στο τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του. Οι οικοδεσπότες Ρώσοι θα έχουν στις τάξεις τους, τον έμπειρο Σεργκέι Ιγκνασάβιτς, ο οποίος μπαίνει στο τουρνουά στα 38χρόνια και δέκα μήνες. Όπως και να έχει πάντως η…γριά η κότα έχει το ζουμί.

Ποιος είναι ο νεότερος

Αποτέλεσμα εικόνας για Daniel Arzani Australia
Ντάνιελ Αρτζάνι

Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο μέσος της Αυστραλίας, ο Daniel Arzani θα γίνει ο νεώτερος παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, κάνοντας μάλιστα το ντεμπούτο του στα “καγκουρό”, μόλις την 1η Ιουνίου σε φιλικό αγώνα.

Πίσω από τον Αυστραλό, ένας παίκτης που θα δούμε στα γήπεδα της Ρωσίας είναι ο Kylian Mbappe, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από τον Arzani, μόλις κατά 15 ημέρες. Λίγο πιο κάτω από τον Mbappe και με μόλις δύο μήνες διαφορά, βρίσκεται ο τερματοφύλακας της Νιγηρίας Francis Uzoho.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα