back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι παίκτες του ΝΒΑ αρνούνται να συναντήσουν τον Τραμπ

Διαβάστε επίσης

Σε ανοικτή κόντρα με την πλειοψηφία των παικτών στο ΝΒΑ και το NFL βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ λόγω των αντιλήψεών του σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις φυλετικές διακρίσεις.

Οι σούπερ σταρς των ομάδων σε κάθε ευκαιρία βρίσκουν τον τρόπο να εκφράζουν την αντίθεσή τους με συνέπεια να προκαλούνται σοβαρές διαφωνίες ακόμα και για εκδηλώσεις που είναι θεσμός στις ΗΠΑ. Όπως η επίσκεψη των πρωταθλητών του ΝΒΑ και του NFL στο Λευκό Οίκο.

Η σειρά των τελικών στο ΝΒΑ βρίσκεται σε εξέλιξη όμως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ξεκαθάρισε πως ούτε οι Καβαλίερς, ούτε οι Ουόριορς θέλουν να επισκεφτούν τον Αμερικανό πρόεδρο αν κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Είναι πολύ γνωστή η κόντρα του Αμερικανού προέδρου με τους παίκτες των Ουόριορς, οι οποίοιν αρνήθηκαν να μεταβούν στον Λευκό Οικο για να τους συγχαρεί μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς εξαπέλυσε απίστευτη επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ να ακυρώσει την πρόσκληση προς τους πρωταθλητές Ουόριορς.

«Ανόητε, ο Στεφ Κάρι έχει ήδη πει ότι δεν είχε σκοπό να έλθει! Επομένως, δεν υπάρχει πρόσκληση! Η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο ήταν μεγάλη τιμή ως τη στιγμή που εμφανίστηκες εσύ» ήταν το μήνυμα του Αμερικανού σούπερ σταρ όταν ο Τραμπ ανέφερε πως οι Ουόριορς δεν ήταν καλοδεχούμενοι στον Λευκό Οίκο.

Πλέον οι τελικοί στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη είναι σε εξέλιξη, οι Ουόριορς έχουν το προβάδισμα με 2-0 νίκες όμως ο ΛεΜπρόν ξεκαθάρισε πως ουδείς θέλει να επισκεφτεί τον Τραμπ, άσχετα με την κατάληξη της σειράς Κλίβελαντ – Γκόλντεν Στέιτ.

«Ξέρω πως όποιος κι αν κερδίσει τη σειρά, ουδείς θέλει να πάει εκεί. Το να κερδίζεις ένα πρωτάθλημα είναι μεγαλύτερη υπόθεση από το να σε καλούν στον Λευκό Οίκο, ειδικά με αυτόν μέσα» εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Game 3.

Οι Eagles και ο εθνικός ύμνος

Tην ίδια στιγμή οι περισσότεροι παίκτες των Eagles, που κατέκτησαν τον τίτλο στο Super Bowl του NFL, αρνήθηκαν να συναντήσουν τον Τραμπ με συνέπεια να ακυρώσει την επίσκεψη.

Οι άνθρωποι των Eagles είχαν ενημερώσει στις 31 Μαΐου πως 81 άτομα του συλλόγου θα βρεθούν στον Λευκό Οίκο, πριν ζητήσουν μία μέρα αργότερα να μεταφερθεί η τελετή σε νέα ημερομηνία.

Ο Τραμπ υποστήριξε πως είχε ήδη κανονίσει ταξίδι στο εξωτερικό και όταν διαπίστωσε πως η ομάδα σκόπευε να στείλει ένα πολύ μικρότερο αριθμό για να την εκπροσωπήσει στην τελετή, αποφάσισε να ακυρώσει την εκδήλωση.

Αιτία της κόντρας είναι η απόφαση των περισσότερων παικτών στο NFL και φυσικά των Eagles να γονατίζουν σον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις φυλετικές διακρίσεις.

Μάλιστα πριν από μερικές μέρες οι ιδιοκτήτες των ομάδων του NFL, βλέποντας πως η κατάσταση αυτή είχε προκαλέσει πτώση στην τηλεθέαση, πήραν την απόφαση να τιμωρήσουν όποιον αθλητή γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, δίνοντας πάντως το δικαίωμα σε όποιον θέλει να μείνει στα αποδυτήρια για να αποφευχθούν άσχημες καταστάσεις.

Αρκετά μέλη της ομάδας των Eagles, συμπεριλαμβανομένων των Τζένκινς και Λονγκ έχουν κάνει από καιρό τα σχέδιά τους να μην παραστούν σε οποιαδήποτε επίσκεψη στο Λευκό Οίκο λόγω της αντίστασής τους στον Τραμπ και τις πολιτικές του. Ο Τζένκινς δήλωσε στους δημοσιογράφους τον Μάιο ότι θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον με τους συμπαίκτες του, αλλά δεν θα επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα