back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΔΝΤ: Συνεχίζει τις συζητήσεις για ελληνικό πρόγραμμα

Διαβάστε επίσης

Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με τις πολιτικές ενός προγράμματος και με τους Ευρωπαίους εταίρους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους συνεχίζονται τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Επανέλαβε ότι ο χρόνος για να ληφθεί απόφαση συμμετοχής του ΔΝΤ σε ελληνικό πρόγραμμα είναι περιορισμένος, ωστόσο συμπλήρωσε ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τομέα του Ταμείου Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής της αποστολής του στην Ελλάδα Πίτερ Ντόλμαν βρίσκονται στο Παρίσι και συμμετέχουν σε συζητήσεις σε επίπεδο Ουάσιγκτον γκρουπ.

«Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με σκοπό ένα πρόγραμμα με χρηματοδότηση που θα εξασφαλίσει ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου. Και συμπλήρωσε ότι το Ταμείο αναμένεται να δημοσιεύσει τη δική του ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους με βάση τα δικά στου standards στο πλαίσιο της επικείμενης Έκθεσής του (Article IV) για την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα συμμετάσχει στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, δεδομένου ότι θα συζητηθεί η έκθεση του Ταμείου για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα