back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οργή Τσίπρα για τον Ν. Φίλη

Διαβάστε επίσης

Η σύγχυση, που προκλήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το ενδεχόμενο σύγκλησης ή όχι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εν όψει της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου συνιστά ακόμη ένα επεισόδιο μεταξύ των αντιμαχόμενων ομάδων, εντός του κυβερνώντος κόμματος.

Το γεγονός ότι, από το Μέγαρο Μαξίμου εκδόθηκε non paper για να υπάρξει διάψευση των πληροφοριών περί επικείμενης συνεδρίασης της Κ.Ο, που χρονικά προσδιοριζόταν για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, καταδεικνύει την οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα απέναντι στις «ενωμένες δυνάμεις» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Δηλαδή της ομάδας των 53 και των «ατάκτων» με επικεφαλής το Ν. Φίλη και πρωτοπαλίκαρο τον πρώην Υπουργό Ν. Ξυδάκη.

Εξ αρχής, όταν έγινε γνωστό ότι 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή τους προς το προεδρείο της Κ.Ο, ζητούσαν την σύγκληση του οργάνου, το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός (επειδή ακριβώς γνώριζε πως το αίτημα αυτό υπέκρυπτε «σκοπιμότητες παραγοντισμού και αμφισβήτησης» με στόχο τον ίδιο, κυρίως από την ομάδα των 53 και το Ν. Φίλη), επέλεξε την λύση της ενημέρωσης των βουλευτών για το πολυνομοσχέδιο από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ουσιαστικά την πρωτοβουλία του Ν. Φίλη, ο οποίος είχε αναλάβει να κινητοποιήσει και άλλους συναδέλφους του για να υπογράψουν το αίτημα για σύγκληση της Κ.Ο. με την παρουσία του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν την εκτίμησαν ως «αθώα».

Της απέδωσαν υστερόβουλα χαρακτηριστικά, που σκοπό δεν είχαν την δημιουργία μιας «εικόνας» ανάκρισης και αμφισβήτησης του Α. Τσίπρα.

Δεν είναι τυχαίο πως κάποιοι εκ των βουλευτών, που είχαν υπογράψει αρχικώς το «αίτημα για σύγκληση» της Κ.Ο., χωρίς να ανήκουν στην ομάδα των 53, εν συνεχεία δέχτηκαν τηλεφωνήματα από το Μέγαρο Μαξίμου για να αποσύρουν τις υπογραφές τους σε περίπτωση που ο Ν. Φίλης ή ομάδα των 53 επανέφεραν το αίτημα τους.

 

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα