back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξημένη κίνηση για τα νησιά του Αργοσαρωνικού – Πληρότητα στα δρομολόγια

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη κατά 10%-15%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζεται η κίνηση για τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού.

Η αύξηση στην κίνηση οφείλεται τόσο στις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται αυτή την περίοδο, όσο και στο αυξημένο ποσοστό άφιξης τουριστών.

Δημοφιλείς προορισμοί

Δημοφιλείς προορισμοί από τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι η Αίγινα και το Αγκίστρι, με την πληρότητα των πλοίων να αγγίζει ήδη , στην πλειοψηφία των δρομολογίων, ακόμη και το 100%.

Θεαματικά ποσοστά παρατηρούνται αντίστοιχα και για τα νησιά των Κυκλάδων, με την πληρότητα σε πολλές περιπτώσεις να φτάνει στο 85%. Αντίστοιχα δημοφιλείς προορισμοί είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Αυτό που ωστόσο επισημαίνουν οι πράκτορες έκδοσης εισιτηρίων, με τους οποίους μιλήσαμε στο λιμάνι του Πειραιά, είναι ότι, η αυξημένη κίνηση με προορισμούς τα νησιά του Αργοσαρωνικού και των Κυκλάδων παρατηρείται από τις αρχές Μαΐου, δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών και
των υψηλών θερμοκρασιών για την περίοδο.

Στην πύλη 8, υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση και πολύ μεγάλος αριθμός τουριστών, αναμένει να επιβιβαστεί.

Τα εισιτήρια για Αίγινα και Αγκίστρι αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα και τις επόμενες ημέρες, kaθώς, πολλές εταιρείες προχωρούν φέτος σε προσφορές.

Για παράδειγμα, για την Αίγινα το απλό εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ για τον επιβάτη και 20 ευρώ για το όχημα. Εάν ωστόσο εκδοθεί μετ’ επιστροφής, τότε το συνολικό κόστος πέφτει σε 13 ευρώ για τον επιβάτη και 32 ευρώ για το όχημα, με τον επιβάτη να ωφελείται 11 ευρώ.

Ενδεικτικά τιμές εισιτηρίων για άλλους προορισμούς: Μέθανα 11 ευρώ, Πόρος 11.50 ευρώ, Αγκίστρι στα 10,90 ευρώ το άτομο.

Για τα νησιά των Κυκλάδων τα εισιτήρια ανάλογα με τον προορισμό κυμαίνονται, για ένα ταξίδι με απλό πλοίο από 35 ευρώ μέχρι και 55 ευρώ, το άτομο, ενώ με ταχύπλοο από 55-65 ευρώ γιατί όχημα.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα