back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κλείνουν τα σχολεία στην Ουρουγουάη για το Μουντιάλ

Διαβάστε επίσης

Η τρέλα των λατινοαμερικάνων για το ποδόσφαιρο είναι γνωστή, όμως η Ουρουγουάη το έχει αναγάγει σε θρησκεία.  Η παρουσία της Ουρουγουάης στα Μουντιάλ είναι δεδομένη. Είναι η χώρα που κατέκτησε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο και μια από αυτές που οι κάτοικοι της βλέπουν μπάλα και το χαμόγελο είναι μόνιμα ζωγραφισμένο στα χείλη τους.

Στα πλαίσια αυτά, η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε σε μια λύση προκειμένου να μην είναι κανείς στεναχωρημένος τις ώρες που η εθνική τους ομάδα θα αγωνίζεται στη Ρωσία. Τι έκανε; Έδωσε εντολή να μην λειτουργούν τα σχολεία όταν η «τσελέστε» θα πατάει το χορτάρι του γηπέδου. Έτσι όλοι θα έχουν την ευκαιρία θα στηθούν μπροστά από τις τηλεοράσεις τους και να μεταδώσουν θετική αύρα και πίστη στους διεθνείς ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Το αστέρι της Παρί Έντισον Καβάνι, είπε ότι το… πάθημα από το Μουντιάλ της Βραζιλίας πριν από τέσσερα χρόνια, όταν και ήρθε ο αποκλεισμός στη φάση των «16» (από την Κολομβία), έχει γίνει μάθημα για την Ουρουγουάη, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έδειξε ν` αναπτύσσει μια νέα φιλοσοφία και ποδοσφαιρική νοοτροπία.

«Νομίζω ότι όλοι στην Ουρουγουάη έχουν μια θετική αίσθηση για την ομάδα. Έχουμε μεγαλώσει, έχουμε δείξει ότι μπορούμε ν` αγωνιστούμε ως ομάδα, κάτι που το έχει αναγνωρίσει ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που χρειαζόμαστε ενόψει του Μουντιάλ της Ρωσίας. Η αίσθηση ότι πιστεύει σε σένα ένας ολόκληρος λαός, σε κάνει να αισθάνεσαι διαφορετικά μέσα στο γήπεδο και σε κρίσιμες στιγμές μπορεί να σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις», είπε ο Καβάνι στους δημοσιογράφους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα