back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συγχαίρει τις δύο πλευρές ο Μάθιου Νίμιτς

Διαβάστε επίσης

Θερμά υποδέχθηκε ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών τις ανακοινώσεις των πρωθυπουργών Ελλάδας – ΠΓΔΜ για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο «ονοματολογικό» και με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα επί της ουσίας δηλώνει το τέλος της εντολής που έλαβε από τον ΟΗΕ για επίλυση της διένεξης μεταξύ των δύο χωρών.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τις δύο πλευρές για την επιτυχή ολοκλήρωση των συνομιλιών για την επίλυση της μεταξύ τους διαφοράς. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε μια περίοδο αναβαθμισμένων σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών και εδικά μεταξύ των λαών τους», ανέφερε ο κ. Νίμιτς σε ανακοίνωσή του.

«Στο πλαίσιο αυτό είμαι ενθαρρυμένος από την αφοσίωση των δύο κυβερνήσεων να πετύχουν κοινά οφέλη για τους λαούς τους μέσω της επίτευξης μιας στρατηγικής σχέσης ως βάση για μια ενισχυμένη συνεργασία σε όλους τους τομείς», επεσήμανε.

«Ήταν τιμή για εμένα να έχω τον ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στις δύο πλευρές και θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στον Γ.Γ του ΟΗΕ για την αμέριστη στήριξή του και το μεγάλο ενδιαφέρον του καθώς και τη συμβολή άλλων συναδέλφων στα Ηνωμένα Έθνη για την αξιόλογη συνεισφορά τους στη διαδικασία» είπε ο κ. Νίμιτς, ενώ ανέφερε τον προκάτοχό του Σάιρους Βανς για τη σημαντική δουλειά που είχε κάνει στα Βαλκάνια και την ειρήνευση στην περιοχή.

«Πέραν όλων θα ήθελα να συγχαρώ τους υπουργούς Εξωτερικών, Ντιμιτρόφ και Κοτζιά, που επέδειξαν πρωτοπορία, όραμα καθώς και αποφασιστικότητα στη διαπραγματευτική διαδικασία και ποτέ δεν δίστασαν στις προσπάθειες τους με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση για το έθνη τους και για την ευρύτερη περιοχή», κατέληξε ο κ. Νίμιτς.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα