back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μοναστηράκι: Αυξημένη τουριστική κίνηση – Χαμηλοί τζίροι

Διαβάστε επίσης

Ο πιο πολυσύχναστος δρόμος στο Μοναστηράκι είναι ο εμπορικός δρόμος της Ηφαίστου, το γνωστό σε όλους μας παζάρι, που αποτελεί πόλο έλξης για τους Αθηναίους αλλά και για τους τουρίστες.

Με την τουρσιτική σεζόν να βρίσκεται στο ζενίθ, το Μοναστηρίακι, τις τελευταίες κυρίως ημέρες, σφύζει από τουρίστες, οι οποίοι ταυτόχρονα αναθερμαίνουν και την αγοραστική κίνηση.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, ο δρόμος της Ηφαίστου έχει κατακλυστεί από κόσμο, παρά το γεγονός ότι πολλά καταστήματα ανοίγουν μετά τις 10 το πρωί. Κυρίως, πρόκειται για τουρίστες από ευρωπαϊκές χώρες.

Στην κορυφή της Ηφαίστου, στο ύψος της πλατείας όπου βρίσκεται ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, υπάρχουν πεζές περιπολίες της Αστυνομίας, κυρίως μετά από καταγγελίες εμπόρων και καταναλωτών για «πορτοφολάδες», οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, δρούν ανεξέλεγκτα.

Η αύξηση των επισκεπτών, σε σχέση με πέρυσι, υπολογίζεται στο 20%. Ωστόσο, παρά την αυξημένη επισκεψιμότητα, ο τζίρος για τα καταστήματα της Ηφαίστου παραμένει στα ίδια περυσινά επίπεδα, γεγονός που αποδίδεται από τους καταστηματάρχες στη μείωση του «μπάτζετ» των τουριστών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Όπως αναφέρει στον Αθήνα 9.84 ο κ. Νίκος Κουγιουμτζής οικονομικός επόπτης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Ελλάδος, ο οποίος διατηρεί κατάστημα στην οδό Ηφαίστου, οι τουρίστες εφέτος «περιορίζονται μόνο σε χαμηλού κόστους αναμνηστικά και δώρα που θυμίζουν Ελλάδα, σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν λιγότεροι σε αριθμό, αλλά διάθεταν περισσότερα για τις αγορές τους».

Σημειώνεται ότι, οι τιμές στην οδό Ηφαίστου κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Τα σανδάλια από 10-25 ευρώ ανάλογα με το είδος, τα μπλουζάκια από 5-25 ευρώ , οι τσάντες από 10-20 ευρώ, κτλ.

 Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα