back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μουντιάλ 2018:Ρωσία και Σαουδική Αραβία ανοίγουν την αυλαία

Διαβάστε επίσης

Η υπομονή των φίλων του ποδοσφαίρου έφτασε στο τέλος της. Το Μουντιάλ ξεκινάει την Πέμπτη με την εναρκτήρια αναμέτρηση ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία.

Για τον πρώτο όμιλο η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία ανοίγουν την αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Ρώσοι μπορεί να προετοιμάζονται χρόνια για αυτό το γεγονός, να φαντάζουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη, αλλά ουσιαστικά κλήθηκαν να δημιουργήσουν ομάδα το τελευταίο μόλις εξάμηνο.

Φαβορί με ερωτηματικά

Η Ρωσία, Νο66 στην κατάταξη της FIFA, εμφανίζεται για 4η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και 11η συνολικά, μαζί με τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης. Η αρχή έγινε το 1958 στη Σουηδία, ενώ έδωσε το “παρών” και στην πιο πρόσφατη διοργάνωση, το 2014 στη Βραζιλία.

Ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ είχε στηρίξει το οικοδόμημα στους αμυντικούς Τζίκια και Βάσιν και στον φορ Κοκόριν. Τραυματίστηκαν και οι τρεις και τα πλάνα άλλαξαν. Έμεινε μόνο ο Τζαγκόεφ για να θυμίζει την παλιά φρουρά, με τον ελπιδοφόρο Γκολόβιν και τον Σμολόφ που θα ηγηθεί της ρωσικής επίθεσης. Στην άμυνα πάντως παραμένει ο βαρύς 38χρονος Ιγκνάσεβιτς, κάτι που ίσως να αποδειχτεί «αχίλλειος φτέρνα».

Οι Ρώσοι αρχική ποντάρουν στην έδρα τους, καθώς στα δύσκολα παιχνίδια, με την Ουρουγουάη και στη συνέχεια με την Αίγυπτο, θα κυνηγήσει τους «Φαραώ» για τη 2η θέση στον όμιλο που θα δώσει την πρόκριση στους «16». Εξάλλου όλοι θεωρούν δεδομένο πως με την ισχυρή επιρροή του Βλαντιμίρ Πούτιν, του προέδρου της Ρωσίας, η ομάδα θα προχωρήσει, προκειμένου να έχει και εισπρακτική επιτυχία το Μουντιάλ.

Ο αδύναμος κρίκος του ομίλου

Η Σαουδική Αραβία είναι δεδομένα ο αδύναμος κρίκος του ομίλου και πόσο μάλλον στο σημερινό παιχνίδι με τους διοργανωτές.
Νο67 στην κατάταξη της FIFA, επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από απουσία οκτώ χρόνων. Συνολικά μετράει τέσσερις συμμετοχές, όλες διαδοχικές μεταξύ 1994 και 2006, με καλύτερη στιγμή την πρόκρισή της στη φάση των 16 στις ΗΠΑ, χάρη στο ιστορικό γκολ του Σαέντ αλ Οβαϊράν κόντρα στο Βέλγιο.

Η τελευταία προπόνηση της Σ. Αραβίας

Από την 23μελή αποστολή της οι 20 ποδοσφαιριστές αγωνίζονται εντός συνόρων, οπότε η εμπειρία για τους για ένα Μουντιάλ, μάλλον δεν είναι αρκετή. Στόχος τους η θετική παρουσία, κάτι που μεταφράζεται σε έναν τιμητικό αποκλεισμό. Απογοήτευσε στα φιλικά της παιχνίδια και στοχεύει σε κάτι θετικό, εξαιτίας των αδυναμιών της Ρωσίας και της Αιγύπτου.

Προπονητής της είναι ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι ο οποίος ανέλαβε τη Σαουδική Αραβία πριν από λίγο καιρό, αμέσως ακριβώς από τον αποκλεισμό της Χιλής από την τελική φάση της διοργάνωσης. Η απορία όλων είναι, τι ομάδα θα παρουσιάσει στα γήπεδα της Ρωσίας, με ποδοσφαιριστές που δεν θα έλεγες πως είναι από το πάνω…ράφι. Το αντίθετο μάλιστα.

Σέντρα στις 18:00 στο Luzhniki Stadium της Μόσχας με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1.

Διαιτητής PITANA Nestor ARG

Πρώτος βοηθός:DE CARVALHO Emerson BRA
Δεύτερος βοηθός:BELATTI Juan Pablo ARG
Τέταρτος:RICCI Sandro BRA

Διαιτητές VAR

Video Assistant Referee:IRRATI Massimiliano ITA
Assistant Video Assistant Referee 1:Mauro VIGLIANO ARG
Assistant Video Assistant Referee 2:ASTROZA Carlos CHI
Assistant Video Assistant Referee 3:ORSATO Daniele ITA

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα