back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

2ος Όμιλος:Πορτογαλία-Ισπανία στη …σκιά του Λοπετέγκι

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο ντέρμπι του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας, είναι αναμφίβολα το Πορτογαλία-Ισπανία στις 21.00-ΕΡΤ1, για τον δεύτερο όμιλο, στο Σότσι.

Η αναμέτρηση θα γίνει στη σκιά των αρνητικών εξελίξεων στο στρατόπεδο της Ισπανίας, με την απομάκρυνση του Λοπετέγκι και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Φερνάντο Ιέρο, 48ώρες πριν από τη σέντρα.

Παρότι η… κόντρα των γειτόνων της Ιβηρικής κρατάει πολλά χρόνια, θα είναι η μόλις δεύτερη φορά που η Πορτογαλία και η Ισπανία θα αναμετρηθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η προηγούμενη ήταν στο γύρο των 16 στη Νότια Αφρική, με τους Ισπανούς να φεύγουν νικητές με 1-0.

Με όλα της τα όπλα η Πορτογαλία

Ο Φερνάντο Σάντος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και δύο ερωτηματικά για την αρχική ενδεκάδα. Το ένα είναι για το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Πέπε στο κέντρο της άμυνας, με τους Ζοζέ Φόντε και Μπρούνο Άλβες να διεκδικούν τη θέση, ενώ το άλλο έχει να κάνει με το ποιος θα παίξει στην επίθεση μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τους Αντρέ Σίλβα και Γκονζάλο Γκουέντες να ερίζουν για τη θέση.

Με την καλή αμυντική τους λειτουργία και τον φορμαρισμένο Ρονάλντο, ελπίζουν ότι θα αφήσουν πίσω τους τον προ τετραετίας πρόωρο αποκλεισμό τους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Πορτογαλία είναι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016 και πλέον λογίζεται και ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ερωτηματικό η ψυχολογία της Ισπανία

Η Ισπανία πέρασε ένα πολύ έντονο 24ωρο, με εσωτερικά προβλήματα, την απόλυση του Λοπετέγκι, την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Φερνάντο Ιέρο και κάποιες εντάσεις των παικτών μεταξύ τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Καρβαχάλ ξεπέρασε μεν το πρόβλημα τραυματισμού που είχε, ωστόσο δεν είναι ακόμα στο 100%. Για αυτό υπάρχει η πιθανότητα να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας ο Αλβάρο Οντριοθόλα ή ο Νάτσο.

Όπως και να έχει πάντως η κατάσταση στο στρατόπεδο των Ισπανών, φαντάζουν ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ και απόψε το βράδυ θα φανεί, εάν τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών θα μείνουν στα αποδύτήρια.

Διαιτητής
ROCCHI Gianluca ITA

Πρώτος βοηθός:
DI LIBERATORE Elenito ITA

Δεύτερος βοηθός:
TONOLINI Mauro ITA

Τέταρτος Διαιτητής:
SATO Ryuji JPN

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα