back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

H έκπληξη: Γερμανία-Μεξικό 0-1

Διαβάστε επίσης

Ο Ίρβινγκ Λοθάνο στο 35΄ τρύπησε τη γερμανική άμυνα και σόκαρε (1-0) την παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ.

H Γερμανία είχε να χάσει σε πρεμιέρα της στο Μουντιάλ από το 1982 (1-2 από Αλγερία). Αλλά η ομάδα που παρουσιάστηκε σήμερα στο στάδιο Λουζνίκι δεν είχε καμιά σχέση με εκείνη που κατέκτησε το τρόπαιο τέσσερα χρόνια πριν στη Βραζιλία.

Η ομάδα του Λεβ είχε πολλά αμυντικά προβλήματα, κυρίως από τη δεξιά πλευρά. Αυτά εκμεταλλεύτηκε ο Λοθάνο στο 35΄και σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Η Γερμανία που είχε ρεκόρ 10 νίκες σε ισάριθμα ματς στα προκριματικά επιτέθηκε με σφοδρότητα, επιχείρησε πάνω από 20 σουτ αλλά βρήκε απέναντί της τον εξαιρετικό τερματοφύλακα Οτσόα.

Στο 38΄ο Κρος με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Οτσόα έκανε σωτήριες αποκρούσεις στην επανάληψη και έτσι γράφτηκε η Ιστορία.

Ιστορία έγραψε και ο Ράφα Μάρκες ο οποίος σε ηλικία 39 ετών συμμετείχε στο 5ο Μουντιάλ της καριέρας του.

Γήπεδο: Λουζνίκι

Μεξικό-Γερμανία 0-1

Σκόρερ: 35΄Λοθάνο

Διαιτητής: Αλιρεζά Φαγκανί (Ιράν)

Κάρτες: 84΄ Μίλερ, 85΄ Χούμελς / 40΄ Μορένο, 90΄ Ερέρο

Οι συνθέσεις

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Πλάτενχαρντ (80΄ Γκόμεζ), Κεντίρα (60΄ Ρόις), Κρος, Οζίλ, Μίλερ, Ντράξλερ, Βέρνερ (87΄ Μπραντ).

Μεξικό (Χουάν Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαδράδο (74΄ Μάρκες), Λαγιούν, Βέλα (58΄ Άλβαρες), Λοσάνο (67΄ Χιμένες), Τσιτσαρίτο Ερνάντες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα