back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Τόσκας: «Παραμύθια» ότι δεν γίνονται συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

«Απλά παραμύθια» χαρακτήρισε ότι δεν γίνονται συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε τρεις επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, της βουλευτού της ΔΗΣΥ, Εύης Χριστοφιλοπούλου και του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη.

Αποτελεσματικότερη η αστυνομία σήμερα

Παρουσιάζοντας αριθμητικά στοιχεία ο κ Τόσκας είπε ότι οι συλλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν αυξηθεί την τελευταία τριετία 28,3%, επισημαίνοντας ότι προ του 2015 γίνονταν μαζικές προσαγωγές χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και χωρίς να γίνεται καμία σύλληψη σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα. Για την περιοχή των Εξαρχείων, στην οποία εστιάστηκε η αντιπαράθεση με τους ερωτώντες βουλευτές, ο κ Τόσκας έκανε λόγο για απανωτές επιχειρήσεις αντιμετώπισης των ναρκωτικών, που είναι ο τροφοδότης των προβλημάτων της περιοχής και οι επιχειρήσεις αυτές έχουν αποτέλεσμα διότι όπως υποστήριξε δεν είναι απλά επιχειρήσεις σκούπα, μαζεύοντας όποιον βρουν μπροστά τους.

Στα Εξάρχεια την περίοδο 2012, 2013, 2014 από τις 1605 προσαγωγές είχαμε 144 συλλήψεις για επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα ή κτίρια, ενώ την τριετία 2015-2017 είχαμε 185 συλλήψεις και 203 προσαγωγές.

Στην ίδια περιοχή οι επιθέσεις σε βάρος πολιτικών γραφείων έχουν μειωθεί κατά 13%, σε καταστήματα κατά 17% και σε τράπεζες κατά 57%.

«Η ΕΛΑΣ δεν παρεμποδίζεται από κανέναν»

Κληθείς να απαντήσει τι κάνει η ΕΛΑΣ με την δράση του Ρουβίκωνα, ο κ Τόσκας είπε ότι έχουν σχηματιστεί 58 δικογραφίες και έχουν συλληφθεί 123 άτομα. «Οι άνδρες της αστυνομίας κάνουν εξαιρετική δουλειά, ασχολούνται με δύσκολες υποθέσεις που αφορούν την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος, η ΕΛΑΣ δεν παρεμποδίζεται από κανέναν», τόνισε ο κ Τόσκας και έκανε λόγο για τεράστιες προσπάθειες για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας που δεν είχαν γίνει ποτέ.

Εν τω μεταξύ, διαστάσεις βεντέτας λαμβάνει η αντιπαράθεση Τόσκα – Παναγούλη. Ο ανεξάρτητος βουλευτής στην τοποθέτηση του, χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό, αποκαλώντας τον υπουργό Προστασίας των Κουκουλοφόρων, λέγοντας ότι καθοδηγείται από γνωστά κομματικά κέντρα για να προστατεύει όσους δημιουργούν αναταραχές. «Βουλευτή του συκοφαντικού τόξου, κατ επάγγελμα υβριστή και επαγγελματία περιπλανώμενο» τον χαρακτήρισε ο Νίκος Τόσκας.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα