back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: Ο Αζάρ είχε κέφια και το Βέλγιο κέρδισε 5-2 την Τυνησία

Διαβάστε επίσης

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εντέν Αζάρ ο οποίος σημείωσε δυο και κέρδισε πέναλτι το Βέλγιο συνέτριψε την Τυνησία με 5-2.

Το ματς είχε 7 γκολ και πολλές φάσεις. Σίγουρα το πιο θεαματικό ως τώρα στη διοργάνωση. Το σκορ θα μπορούσε να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν ο Φερνάντεθ δεν απέσυρε τον Λουκάκου στα μέσα του β΄ ημιχρόνου.

Ο Αζάρ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του. Στο 7΄ κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος και έκανε το 1-0. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στα χρονικά των Μουντιάλ σημειώθηκε τουλάχιστον ένα γκολ στις 27 πρώτες αναμετρήσεις.

Στο 16΄ ο Λουκάκου τιμώρησε την κακή αντίδραση της άμυνας και έγραψε το 2-0. Κι ενώ φαινόταν ότι το Βέλγιο θα είχε εύκολη δουλειά ήρθε το γκολ του Μπορν στο 18΄ για να περιπλέξει την κατάσταση.

Ο σκόερερ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ναγκέζ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σιαμ Μπεν Γιουσούφ τραυματίστηκε στο 40΄και έδωσε τη θέση του στον Μπεναλουάν.

Ο Λουκάκου στο φινάλε του πρώτου μέρος καθάρισε τη μπουγάδα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Με τα δυο γκολ που σημείωσε ο Λουκάκου έφτασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη θέση των σκόρερ με 4 γκολ κι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά τον Μαραντόνα, το 1986, που σημειώνει από δύο τέρματα σε δύο συνεχείς αγώνες.

Στο 52΄ ο Αζάρ πλάσαρε για το 4-1, δίνοντας διαστάσεις στο προβάδισμα του Βελγίου. Στο 80΄ ο Μπατσουαγί «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι και έκανε το 5-1 στο 90΄, πριν μειώσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καζρί στο τελικό 5-2.

Γήπεδο: Μόσχα

Βέλγιο-Τυνησία 5-2

Σκόρερ: 7΄πεν, 52΄Αζάρ, 16΄, 45΄+3 Λουκάκου – 18΄ Μπορν, Καζρί 93΄

Διαιτητής: Ζαΐρ Μαρούφο (ΗΠΑ)

Κάρτες: 14΄ Σασί

Οι συνθέσεις:

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιατά, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπράιν, Φερέιρα-Καράσκο, Ε. Αζάρ (68΄ Μπατσουαγί), Μέρτενς (86΄ Τίλεμανς), Λουκάκου (59΄ Φελαϊνί).

ΤΥΝΗΣΙΑ (Ναμπίλ Μααλούλ): Μπεν Μουσταφά, Σ. Μπεν Γιουσέφ (λ.τ. 41΄ Μπεναλουάν), Μεριά, Μπρον (λ.τ. 24΄ Ναγκέζ), Μααλούλ, Μπαντρί, Σασί (59΄ Σλίτι), Σκιρί, Χαουΐ, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Καζρί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα